La Târgu-Mureș, Școlile - pregătite pentru… școală!

Distribuie pe:

Au fost terminate sau se află în curs de finalizare lucrări de reabilitare, modernizare și igienizare la clădirile instituțiilor de învățământ din municipiul Târgu-Mureș, astfel încât, din acest punct de vedere, anul școlar 2016 - 2017 va începe în condiții optime, dă asigurări ing. Horațiu Lobonț, directorul executiv al Direcției Școli din cadrul Municipiului Târgu-Mureș.

Printre lucrările finalizate se numără: mansardarea clădirii Colegiului Național „Al. Papiu Ilarian", restaurarea și reabilitarea fațadei principale (spre strada Gh. Doja) a Școlii Gimnaziale „Bernady Gyorgy", precum și reabilitarea integrală și mansardarea clădirii de pe strada Mărăști a Liceului de Artă și reabilitarea sălilor de sport de la Liceul Teoretic Sanitar „Gh. Marinescu", respectiv Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși".

În contextul demersurilor municipalității de susținere a învățământului tehnic și profesional se înscrie reabilitarea atelierului de la Liceul tehnologic „Gh. Șincai" (din cartierul Dâmbu) și achiziționarea unui autoturism și a unor echipamente pentru orele de practică profesională.

Sunt în derulare lucrări de reabilitare integrală a grupurilor sanitare de la Liceul de Artă (clădirea de pe strada Revoluției), reabilitarea integrală a fațadei și înlocuirea tâmplăriei de lemn cu tâmplărie PVC și geam termopan la Liceul Teoretic Sanitar „Gh. Marinescu". Lucrări similare sunt programate, în această săptămână, și la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu". În reparație capitală se află și atelierul Liceului Tehnologic „Ion Vlasiu", a cărui fațadă va fi complet reabilitată, tâmplăria din lemn urmând a fi înlocuită cu PVC și geam termopan.

Nici grădinițele „n-au scăpat" de intervenții: este în curs de reabilitare integrală Grădinița cu program prelungit „Rază de Soare", același tip de lucrări, plus extindere, derulându-se și la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza" din cartierul Unirii.

Toate instituțiile de învățământ din municipiu au primit materiale de construcții și igienico-sanitare, pentru igienizări și zugrăveli.

Pentru viitorul apropiat sunt prevăzute revizii și reparații la toate centralele termice ale unităților de învățământ, reparații la cabinetele medicale de la liceele „Gheorghe Șincai" și „Gh. Marinescu", vor fi reabilitate mai multe săli de clasă și se va achiziționa mobilier școlar la nouă unități de învățământ.

Costul total al acestor investiții se ridică la aproximativ 10 milioane de lei, sume alocate de la bugetul local.

Lasă un comentariu