Din Sângeorgiu de Mureș, pentru Sângeorgiu de Mureș - Vernisaj Katalin Albert

Distribuie pe:

Sufletul omului, izvor de nestemate, creator, înalță, înnobilează și produce minunății care aparțin întregii comunități. Aici, la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș, poate fi admirat rodul plăsmuit al multor suflete pentru care arta este un mod de a fi. Admirând operele de artă, omul devine mai bun, mai senin și mai curat, deschide o parte din sine și aduce lumină. Expoziția de pictură a artistei Katalin Albert, născută din fructuoasa colaborare dintre Asociația Artiștilor Plastici Mureș și cea a Bisericii Romano-Catolice din Sângeorgiu de Mureș, poate fi admirată de publicul doritor, până în data de 12 august 2016.

Artista Katalin Albert, licențiată la Universității de Vest din Timișoara, secția grafică, a fost profesor de desen la Sângeorgiu de Pădure și în Târgu-Mureș, îndrumătoare a Taberei Naționale de Creație a Copiilor Nakita, organizată de Biserica Romano-Catolică din Sângeorgiu de Mureș, a avut expoziții personale, a participat la Tabere de Pictură în Sângeorgiu de Mureș, dar și la expoziții colective, cu lucrări inspirate din peisajul localității Sângeorgiu de Mureș. Artista pictează modern, dar pe înțelesul iubitorilor de frumos, dedică o parte din minunăția sufletului dânsei celor ce trăiesc, muncesc, și îi sunt consăteni, întoarce o parte din binele ce i-l oferă comunitatea, o sprijină, prin artă, dându-i un suflu nou.

Vernizajul Expoziției de Pictură pe Pânză a avut loc în data de 30.07.2016, la Galeria de Artă „Unirea" din Târgu-Mureș, și a însumat un număr de 40 de lucrări realizate în ultimii ani, atât în Taberele de Pictură, cât și în atelierul propriu. Cu dragoste părintească, cu înțelepciune, și de această dată, domnul Ilarie Gheorghe Opriș, președinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, a știut să fie alături de plăsmuitorii frumosului, și bineînțeles alături de artista Katalin Albert. Lajos Czirjek, vicepreședinte al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, și Lajos Baricz, preot paroh, au felicitat artista pentru dăruirea cu care se dedică picturii. Programul cultural artistic al formației instrumental-vocale, condusă de profesor Kinga Simon, a încântat publicul numeros de sângeorzeni.

Katalin Kinga a pictat pentru sine și pentru semeni, a arătat o altfel de realitate, o realitate care dă o notă specială localității căreia îi aparține. Locul natal este locul care ne definește, ne ajută să ne regăsim ca oameni și ne ajută să ne dezvoltăm, este locul în care izvorăște, din binele de acasă, tot ce este bun și minunat în om. Dorim ca acest izvor zămislitor de minunății să rămână nesecat, iar artista Katalin Albert să dăruiască, în continuare, o parte din sufletul său creator comunității căreia îi aparține. Felicitări!!!

Lasă un comentariu