TRĂDARE CU REPETIȚIE

Distribuie pe:

În condiții normale personajele de mai jos ar avea parte de o mare și binemeritată ignoranță, banale și șterse, ducându-și anonimatul ca pe o povară. Nefiind o stare de lucruri tocmai la locul ei, ne vedem nevoiți să-i pomenim și să-i scoatem în față, iar noi să ne întoarcem cu spatele, să nu-i mai vedem. Ca trainic argument susținător este faptul că prin Țara noastră și, în special, prin Ardeal circulă tot soiul de indivizi dușmănoși, fluturând steaguri revanșarde.

La o sută de ani de la Războiul de reîntregire încă mai avem parte de cei ce nu se împacă cu gândul că în vecii vecilor nu va mai fi Austro-Ungaria. Este dreptul lor să viseze, dar să stea cuminți și să nu mai dea din gură și din picioare. Poate nu ar fi atât de deranjant dacă vânturile din puastă ar aduce doar pleavă și gozuri, dar este hilar că și cei mai potentați conducători ai țării vecine pășesc pe acest pământ sfânt ca pe tarlaua proprie. Nu le pomenesc numele din simplul motiv că s-ar umple foaia de venin și le mai dau vreo idee de regrupare, cum bine remarca un membru marcant al JOBBIK la „universitatea liberă" de la Tușnad, de unde periodic se trâmbițează cu tărie promisiuni deșarte. Cuvântul lui Szavay Istvan are putere, iar conferința de presă ținută de domnia sa a făcut și face furori. Noi am relatat despre ceea ce s-a spus cu privire la corupția de la cel mai înalt nivel, din interiorul partidului de guvernământ FIDESZ, din toate structurile de decizie și din administrație, dar am omis, cu bună știință, să menționăm faptul că cel ce a făcut dezvăluirile este un exponent al JOBBIK, partid extremist și revanșard, dar care a ajuns la conducerea țării vecine, într-o coaliție periculoasă. Indiferent ce au ei de împărțit, ce și cum fac, cum îi conduc pe unguri, ce le dau, ce le promit, este treaba lor, dar să ne lase în pace și să isprăvească a ne mai deranja sau a ne mai introduce în ecuația lor de mai bine. E firesc să privească cu jind la bogățiile noastre, iar calul troian, UDMR le face jocul. La momentul când Orban și Băsescu jucau ceardaș la Tușnad, toți neprietenii întrezăreau un viitor luminos al Ungariei mari. Vise...

Revenind la subiect, și ca să nu existe niciun dubiu asupra celor relatate, dau și sursa de documentare: Szávay István sajtótájékoztatója (2016.07.21.)

Deturnarea fondurilor alocate de către guvernul ungar pentru locația mai sus pomenită, a căror resorturi dezvăluite de către șefu de la JOBBIK, vine într-un moment în care la nivel european „criza refugiaților" este cea mai acută problemă și despre care cuvântătorul spune: „Evident JOBBIK consideră că fără asentimentul maghiarilor și acordul parlamentul ungar, nici Bruxelles și nici altcineva să nu decidă în numele nostru în probleme atât de serioase. Jobbik este de acord că nu este nevoie de străini în Ungaria, că nu-i nevoie să se colonizeze străini, dar problema nu ar trebui rezolvată prin referendum. Ar fi existat o altă modalitate mai sigură, dacă Guvernul ar fi acceptat propunerea noastră și ar fi reglementat problema prin Constituție, am fi încheiat demul acest capitol. Încă o idee: prin referendum și prin campania de afișe, Guvernul abate atenția de la o serie de probleme precum acuzații de corupție și dificultăți economice".

Domnia sa a mai răspuns unor întrebări, asupra cărora vom reveni. Ce e mai grav este faptul că nu spune mai clar cu referire la propunerile partidului extremist de modificarea Constituției, nu doar la problema străinilor ci și a teritoriilor.

Este un subiect de mare reflecție pentru guvernații noștri de la București. Noi încercăm să-i trezim!

Lasă un comentariu