Vă las în loc surâsul...! 20 de ani de la înființarea Fundației Culturale „Cezara Codruța Marica"

Distribuie pe:

Ca un candid zefir, după trecerea în veșnicie a Cezarei Codruța Marica, la doar 16 ani, a luat ființă la Târgu-Mureș Fundația Culturală „Cezara Codruța Marica", ca purtătoare de semnificative mesaje ale adolescenței, prin surâsul pe care Cezara l-a lăsat pe pământ și durerea gândurilor ei neîmplinite. Fundația, prin programele ei culturale, prin seriile de carte ale Editurii „Cezara", prin preocupările Centrului de Studii Literare „Grigore Vieru" și prin activitatea Centrului de Zi „Cezara", care împlinește la rându-i 15 ani de trudă și neoprită speranță în bine, este binecunoscută și apreciată, conectată în generoase colaborări cu foarte multe localități din țară sau cu instituții din Belgia, Franța, Italia, Germania, Spania, Ucraina, Republica Moldova. Diplomele Exemplarium pentru înalte valori umane și profesionale sau Premiile Ingenuității, Concursurile Naționale Jocul de-a ziua cea bună, Vreme rece, vreme vine, Amândoi în aburul pâinii, Festivalul Fanteziei, reuniunile Aripi de îngeri și Mâini care vorbesc, Campaniile Centrului „Cezara"Și noi suntem oameni! și Cunoașteți-ne, Acum!, debuturile editoriale ale tinerilor în colecțiilePrima verba sau Via lucis, restituirile culturale prin seriile de carte Exemplarium și Perpetuum, cercetările literare ale operei lui Grigore Vieru cuprinse în seria Dimensiuni critice, ca să amintim doar câteva din multitudinea acțiunilor Fundației, sunt apreciate pentru noutatea și originalitatea lor, bucurându-se de un public numeros.

La împlinirea a 20 de ani de activitate, Fundația are o bogată agendă aniversară, desfășurând, la această dată, Zilele Editurii „Cezara".

Manifestarea a debutat prin lansarea la Muzeul Etnografic din Reghin a monografiei Lunca. Mărturiile înveșnicirii de Livia Rusu, continuând pe tărâmuri rebreniene, la Târlișua-Agrieș, unde Editura a lansat volumul Zefirul de miazăzi. Reflecții duhovnicești, de pr. Timoftei Găurean. Zilele Editurii „Cezara" vor fi găzduite astăzi, 12 august 2016, ora 18.00, la Casa de Cultură din Iernut, unde se va lansa volumul de versuri Gara himerelor de Gina Luca, debut editorial. Zilele Editurii vor continua cu lansarea volumului George Coșbuc - Interpretări, 150 de ani de la nașterea poetului, în localitățile Blaj, Agnita, Bistrița, Târnăveni, Sfântu-Gheorghe, Miercurea-Ciuc, Sighișoara, Reghin. În toate acestea, surâsul Cezarei va fi rază de lumină.

Lasă un comentariu