30 de ani în carieră didactică Zaharia Fărcaș

Distribuie pe:

O viață în slujba celorlalți este o viață în care un dascăl, la orice pas, luptă pentru binele adolescenților, pentru dezvoltarea lor, pentru realizarea lor ca oameni. Un dascăl este un exemplu pentru tinerii pe care îi educă. În 30 de ani de activitate didactică, domnul Zaharia Fărcaș și-a pus amprenta în educarea multor generații de adolescenți, fiecare a luat câte ceva de la omul care i-a educat. Pe lângă materia predată, domnul maistru profesor a fost un model pentru fiecare elev. Având o carieră didactică, a decis că trebuie să se dedice și comunității din care face parte, astfel, recunoscut de semeni, a fost ales consilier local în comuna Sângeorgiu de Mureș.

La locul de muncă, la Liceul Tehnologic ,,Ion Vlasiu" Târgu-Mureș, domnul Zaharia Fărcaș ocupă catedra de predare a instruirii practice în cadrul Modulelor de Cultură de Specialitate din domeniul: Fabricarea produselor din lemn. Domnul profesor a avut o activitate vastă: între anii 1973-1977 a fost tâmplar în mobilă la „Partizanul" în Gheorgheni în județul Harghita, în perioada 1977-1986 a fost tâmplar în mobilă la ILEFOR în Târgu-Mureș, din 1986 până în prezent domnul Zaharia Fărcaș este maistru instructor la Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu" din Târgu-Mureș, iar din anul 1992 este șef de atelier în organizarea, coordonarea și desfășurarea activităților de instruire practică a elevilor. A obținut gradul didactic I în anul 1998 și a absolvit cursul de Legislație în domeniul protecției muncii în anul 1999. Elevii pregătiți de domnul profesor au obținut la concursurile naționale locul I, II, III, dar și premii speciale la concursurile pe meserii. Este activ în cadrul Bisericii Ortodoxe nr. 2 din Sângeorgiu de Mureș, unde sprijină material și spiritual construirea bisericii noi. Participă la activități desfășurate în comună: simpozioane, vernisaje, prezentări de carte, întâlniri cu personalități locale și din județul Mureș.

Fiecare dăm câte ceva din noi locului căruia îi aparținem. Comunitatea ne acceptă în măsura în care dorim să îi aparținem. Domnul Zaharia Fărcaș aparține comunității din Sângeorgiu de Mureș, se implică în toate activitățile în care poate să ajute, îi dorim o carieră frumoasă în continuare, putere de muncă și înțelepciune pentru a ajuta în continuare acolo unde este nevoie. Succes!!!

Lasă un comentariu