Pământul va trăi pe datorie!

Distribuie pe:

Umanitatea a consumat luni, 8 august 2016, toate resursele pe care planeta le-ar fi putut oferi până la sfârșitul acestui an.

Avertismentul a fost dat de Global Footprint Network, ONG recunoscut pentru faptul că anunță în fiecare an „ziua în care Pământul va fi depășit". Specialiștii spun că, după data de 8 august… „vom trăi pe datorie". Ei au ajuns la această concluzie după ce au realizat o serie de calcule, în care au luat în considerare amprenta de carbon, resursele de pescuit, totalitatea animalelor domestice crescute în gospodării, culturi agricole, evoluția pieții construcțiilor, dar și utilizarea apei. În 2015, termenul limită a fost 13 august, zi considerată de specialiști ca fiind recordul absolut de la realizarea primei estimări, în 1970, și până acum. Efectele epuizării resurselor și deja vizibile: lipsa apei potabile, deșertificarea, eroziunea solurilor, scăderea productivității agricole.

Emisiile de dioxid de carbon sunt considerate ca fiind principalele elemente responsabile pentru accelerarea procesului de epuizare a resurselor Terrei.

„Ele reprezintă 60% din întreaga noastră amprentă ecologică asupra planetei". Cercetătorii estimează că, în cazul în care emisiile mondiale de dioxid de carbon nu vor fi diminuate până în 2030, termenul limită în care resursele mondiale pentru un an se vor epuiza va fi data de 28 iunie.

 

Lasă un comentariu