Soluții pentru blocul din strada Cisnădie

Distribuie pe:

La peste un an și jumătate de la explozia produsă la blocul de locuințe de pe strada Cisnădie nr. 13-15, edilii târgumureșeni iau în discuție posibilitatea finanțării din bugetul local a lucrărilor de reparații ce se impun pentru ca imobilul să-și recapete funcționalitatea.

Serviciul de specialitate din cadrul Municipiului propune, în contrapartidă, concesionarea terasei blocului către Municipiul Târgu-Mureș în vederea construirii de către autoritatea publică locală a unor mansarde destinate închirierii, încât suma avansată pentru reparații să fie recuperată din închirierea apartamentelor construite la aceste mansarde. Inițiatorii proiectului nu exclud nici posibilitatea ca, după finalizarea cercetărilor, asociația de proprietari să inițieze demersuri legale pentru recuperarea costului lucrărilor de reparații de la cei responsabili de producerea exploziei.

Se propune, de asemenea, reabilitarea termică a imobilului prin cofinanțare din fonduri europene, în cadrul POR 2014-2020.

Reamintim că, în data de 13 decembrie 2014, din cauza unor defecțiuni la instalația de gaze dintr-un apartament al blocului, s-a produs o explozie ce a afectat toate apartamentele și spațiile comune de la etajul IV, un apartament de la etajul III și casa scării, iar proprietarilor locuințelor afectate li s-a acordat, conform legii, un ajutor de urgență în cuantum total de 10.000 de lei.

Lasă un comentariu