Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST

Distribuie pe:

Ediția a XIII-a a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST se va desfășura la Târgu-Mureș, în perioada 22 - 28 august. Termenul limită pentru înscrierile în concurs este 15 august. Până acum, au intrat în competiție, pe lângă producțiile românești de televiziune, documentare sau eseuri cinematografice ale unor realizatori din Serbia, Olanda, Germania și Nepal.

SIMFEST va fi și anul acesta un adevărat complex cultural programând, pe lângă competiție, expoziții de fotografie și artă plastică, proiecții de filme artistice și documentare, dezbateri, lansări de cărți și CD-uri muzicale, workshop-uri.

Școala de Vară pentru Jurnaliști, realizată în parteneriat cu Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureș și cu Festivalul Internațional de literatură Mystery & Thriller (International Mystery & Thriller Festival - IMTF) propune 4 zile de workshop-uri și masterclass-uri susținute de traineri valoroși din România, Franța și Polonia, împreună cu cei mai reprezentativi scriitori de literatură polițistă din România și cu un invitat de marcă din Marea Britanie, Quentin Bates. IMTF se află la a șasea ediție dar, în urma parteneriatului cu SIMFEST, este organizat pentru prima oară la Târgu-Mureș.

Zilele cărții și muzicii SIMFEST aduc în Piața Teatrului din Târgu-Mureș standuri de carte ale unor edituri din București, Brașov, Craiova, Deva, Cluj-Napoa, Târgu-Mureș ș.a. Vor avea loc dezbateri și lansări de carte, inclusiv ale unor autori români care trăiesc în Germania și Statele Unite.

Câștigătorii ediției a XIII-a a Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST vor fi cunoscuți sâmbătă, 27 august, când va avea loc Gala Laureaților.

Festivalul este susținut de Municipiul Târgu-Mureș, printr-un proiect câștigat în cadrul sesiunii de finanțări nerambursabile 2016 pentru proiecte culturale. Co-finanțatori sunt Consiliul Județean Mureș și Consiliul Local Sângeorgiu de Mureș, iar sponsor oficial este Hotel Grand din Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu