Prea multe lipitori, la borșul național…

Distribuie pe:

Chiulangeală, privilegii fără număr, fărădelegi, averi nemăsurate, salarii uriașe, conturi grase și vacanțe cât cuprinde! Asta-i viața parlamentarilor! După atâtea faulturi în propriul teren, parlamentarii au aruncat problemele Țării în vestiare și pe-aici ți-e drumul! De la 1 iulie până la 31 august se pot îmbina și combina în strategii, alianțe și permutări lăutărești. Două luni i-am pierdut de pe radar! Nereperați de blitzuri, dar echipați cu „senzori" conectați la spațiul intern și extern, ei vor putea, totuși, calcula până la ce bornă „isprăvile" sau matrapazlâcurile lor vor rezista condițiilor de „imponderabilitate". Prea obosiți de „jugul" guvernării, la care au tras unul hăis și altul cea, vor zburda pe imașuri exotice și se vor întoarce după două luni să desăvârșească opera de tracțiune în hău. Să fii deputat sau senator în România este cea mai miraculoasă slujbă! Cine nu și-ar dori câteva ore la serviciu în fotolii, două-trei zile pe săptămână, buzunarele și conturile pline din bani publici?

Chiar și în aceste condiții de program, televiziunile au surprins scaunele goale în sălile de ședințe ale comisiilor - aceste comisii permanente și speciale care, de fapt, înseamnă cheltuieli uriașe cu șoferi, recuzită, secretare, consilieri și protocoale. Chiar au nevoie de două luni de vacanță, precum școlarii, maeștrii aceștia în arta jafului și corupției, pe care îi plătim și le suportam fărădelegile și deciziile oneroase? Vor veni din vacanță cu mințile odihnite de tot, dar nu vor putea pricepe că poporul e de atâta timp la terapie intensivă. După un sfert de veac de libertăți amăgitoare ne-am ales cu constituționalizarea interesului de trib politic, cu dreptul de a face ce vor mușchii lor, cu dictatura privilegiului pentru mereu aceiași indivizi puși pe furat și căpătuială. Aleșii noștri lipsiți de conștiință, care se grăbesc acum spre destinații de lux, au devastat Țara ca niște lăcuste, și până nu vom vota o clasă politică responsabilă, din trupul slăbit al României se vor hrăni în continuare lăcustele autohtone și străine, care nu produc nimic în afara propriilor movile de bogății. Gândiți-vă un pic la venitul lor uriaș, la jafurile acestor frecători de hârtii virtuale, multe dintre acestea depășind înțelesul și capacitatea lor intelectuală! Ei continuă să umilească și să batjocorească poporul, ținându-l la un nivel de trai sub cel minim de civilizație, chiar sub cel ceaușist și cu un salariu din lumea a treia. Odată cu vacanța aleșilor, se scumpesc și gazele cu zece la sută, pe principiul european al liberalizării prețului la gaze, motivează Julien Cioloș. Dar salariile românilor și nivelul de trai când vor deveni principii europene, to'arășe prim-ministru?

Pe perioada vacanței, să nu-i uitați pe mușterii noștri care faultează, ori de câte ori au ocazia, poporul român și imaginea României. Încă o obrăznicie, care întrece orice limită, vine din partea lui Carmen Iohannis, care, la cei 56 de ani, pare că a căzut și s-a afundat în sindromul adolescentin. În timpul vizitei președintelui Germaniei la Sibiu, a încălcat grav protocolul, venind la întâlnirea oficială fără sutien, dar cu o poșetă de 5.000 de euro. Oare doamna duce lipsă de lenjerie intimă? Werner Klaus Iohannis și Julien Cioloș, în aceeași notă, se tot învârt în jurul cozii, se împiedică în ea și cad în tot felul de prăpăstii.

Cum mai răbdați, fraților, atâta nedreptate? Cum mai răbdați să vi se ia din buzunar pentru a întreține o droaie de trântori? Guvernul acesta repetent și antinațional minte cu nerușinare că nu are bani pentru salarii și pensii decente. Dragi români, dați-le o lecție dură acestor paraziți ai României și nu-i mai votați! Vrem să fim întrebați dacă mai dorim să suportăm în continuare atâtea lipitori la borșul național, tot mai puțin pentru cetățeanul de rând. Dar noi ce facem? Stăm cu ciocul mic în fața impostorilor și acceptăm tăcuți tot ceea ce aceștia scot cu forcepsul din punga noastră.

Lasă un comentariu