ACTIVITĂŢI CULTURAL-CATEHETICE, ÎN PAROHIA VĂTAVA

Distribuie pe:

În seria de activităţi întreprinse în cadrul manifestărilor dedicate „Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox", activităţi desfăşurate cu binecuvântarea Î.P.S. Irineu al Alba Iuliei, în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului, după Dumnezeiasca Liturghie, a avut loc premierea tinerilor participanţi la proiectul „Şcoala de vară". În acelaşi timp au putut fi admirate, în cadrul expoziţiei organizate, icoanele realizate în cadrul taberei de pictură pe sticlă din cadrul aceluiaşi proiect.

„Şcoala de vară" s-a desfăşurat în perioada 4 iulie-15 august 2016 şi a cuprins mai multe etape şi programe, la care au fost implicaţi cadre didactice, studenţi, voluntari şi preotul paroh. S-au organizat două excursii, una la Târgu-Mureş, pentru elevii claselor primare, care au vizitat Mănăstirea Recea, Grădina Zoologică din Târgu-Mureş, Platoul Corneşti; iar cea de-a doua, la Cluj-Napoca, pentru elevii premianţi ai claselor gimnaziale, care s-au închinat Domnului în Mănăstirile Nuşeni, Nicula, în Catedrala Mitropolitană, şi au vizitat Grădina Botanică. De asemenea, pentru liceeni şi studenţi s-a organizat un pelerinaj la mănăstirile din zona Neamţului, precum şi la alte obiective istorice.

De un real interes s-au bucurat şi activităţile desfăşurate în această perioadă, la Centrul catehetic al parohiei, amintind aici câteva dintre ele: activităţi recreative; matematică distractivă - jocuri de logică şi perspicacitate; Lectură de vacanţă; Jocuri sportive; Desene animate; Vizionare filme; În lumea muzicii şi a instrumentelor muzicale; Bune maniere; În lumea gastronomiei; Artă Culinară; Pictură pe piatră; Cusături tradiţionale.

La buna desfăşurare a acestor activităţi au contribuit cadre didactice de la Şcoala din localitate: Pantelimon Cioată, Maria Vlasa, Victoria German, Cristina Crăciun, Sorin Simionca, Viorica Moţoc, Gabriel Tămaş, dar şi din Braşov: Carmen Aciu şi Ioan Aciu. Tânărul teolog, student la Teologie, dar şi la Conservator, Vasile Moldovan, de asemenea, şi-a adus o contribuţie importantă. Nu în ultimul rând, în iniţierea în tainele picturii pe sticlă, distinsul profesor de religie Ioan Vasile Vodă, de la Gimnaziul „Europa" din Târgu-Mureş, a avut un rol deosebit în cadrul taberei organizate în acest sens.

A fost un proiect extraordinar, care s-a bucurat de un succes deosebit, în rândul tinerilor, şi nădăjduim că va continua şi în anii viitori. Tinerii, care reprezintă viitorul neamului nostru, sunt cei care ne dau imboldul necesar spre a desfăşura asemenea activităţi pentru fi mai aproape unii de alţii, ca o mare familie creştină. Credem cu tărie că cea mai bună investiţie este în aceşti tineri, care reprezintă viitorul neamului românesc.

Lasă un comentariu