Cel mai bogat om din lume propune săptămâna de lucru de trei zile!

Distribuie pe:

Magnatul mexican Carlos Slim Helú, președintele companiei Telmex și cel mai bogat om din lume, consideră că șomajul ar putea fi diminuat, iar calitatea vieții îmbunătățită prin introducerea săptămânii de lucru de trei zile.

„Istoric, cu cât tehnologia avansează mai mult, cu cât sunt mai multe progrese, cu atât oamenii muncesc mai puțin. Acum, se întâmplă că oamenii trăiesc mai mult, au o sănătate mai bună, fără necesitatea efortului fizic. Această civilizație necesită mai multe cunoștințe, mai multă experiență, mai puțin efort fizic.

Productivitatea a crescut exponențial, chiar dacă unii economiști neagă acest lucru. Și vedem că din această cauză șomajul este o problemă în multe țări, mai ales în Europa. Este important ca oamenii să nu mai iasă la pensie la 50, 60 sau 65 de ani. Cred că ar trebui să se pensioneze mai târziu, dat fiind că au mai multe cunoștințe și mai multă experiență. Iar eu cred că trebuie să lucreze trei zile pe săptămână, pentru a crea spațiu și altora", explică Slim, citat de Agerpres.

Lasă un comentariu