Dascăli mureșeni - LUCIAN ȘERBAN CUEȘDEANU

Distribuie pe:

S-a născut în ziua de 14 februarie 1957, în localitatea Reghin, într-o familie de intelectuali, mama Lia Șerban, absolventă a Școlii Normale de Învățători, și tatăl, economist, director de bancă. De copil a practicat schiul, fiind prezent zilnic pe Dealul Pițigoilor, din apropierea casei bunicilor, a distinsei familii Șerban din Sângeorgiu de Mureș. Clasele primare le-a făcut la Școala Generală din Sângeorgiu de Mureș și la Liceul ,,Bolayi Farkaș". Participă la concursuri de schi în Sângeorgiu de Mureș, Târgu-Mureș, Lacul Roșu, Stânceni, Bucin, Gheorgheni, Păltiniș, Sălard, Toplița, Praid, Neagra și Sovata. Primul succes la obținut în ianuarie 1968 când câștigă locul I la campionatul orășenesc la combinata de schi. A absolvit liceul în anul 1976, după care a fost student la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Târgu-Mureș. A participat la concursurile de schi la probele: slalom uriaș, schi alpin, slalom special, coborâre, și combinata alpină. După absolvirea facultății, în anul 1980, este repartizat ca profesor de sport la Liceul din orașul Uricani, județul Hunedoara, după care se transferă la Școala Generală din satul Deaj, comuna Mica, județul Mureș, până în anul 1985. În perioada anilor 1985-1992 este merceolog la Direcția Comercială din Târgu-Mureș și antrenor de schi la Asociația Sportivă ,,Comerțul". A câștigat numeroase concursuri la campionatele școlare, junior și seniori, județene și naționale. În calitate de antrenor la A.S. Comerțul a obținut rezultate deosebite cu sportivii, la juniori și la seniori la probele individuale și pe echipe. În anul 1990 a absolvit cursurile postuniver-sitare de Management marketing la Universitatea București. În prezent este director general la S.C. Luprod SRL din Târgu-Mureș.

A sponsorizat mai mulți ani, echipa de handbal ,,Mureșul" Târgu-Mureș, activități cultural-artistice și biserica din comuna Sângeorgiu de Mureș.

Profesorul de sport Lucian Șerban Cueșdeanu domiciliază în comuna Sângeorgiu de Mureș, lângă Dealul Pițigoilor, unde zeci de ani a practicat sportul preferat - schiul, alături de familie, prieteni și mulți sângeorzeni, tineri și vârstnici.

 

Lasă un comentariu