Zâmbete în Dar pe Farfurie - În luna august învățăm să gătim!

Distribuie pe:

Sâmbătă 6.08.2016, 30 de tineri aparținând centrelor de plasament din județul Mureș au participat la primul modul al cursului de gătit organizat de JCI Târgu-Mureș prin intermediul proiectului „Zâmbete în Dar pe Farfurie".

Tinerii au fost grupați în cinci echipe care vor concura pentru titlul de cei mai buni bucătari în cadrul cursului care se va desfășura pe parcursul lunii august. Cele cinci echipe au asistat sâmbătă la primul instructaj de protecție în muncă și igienă după care au pornit în goană după cumpărături pentru ingredientele necesare rețetei. La primul curs, tinerii au învățat să taie și să curețe legume, să facă dificila maioneză fără să o taie și să orneze salata de boeuf.

În cadrul acestui modul, cât timp legumele au fost puse la fiert, echipa Food Waste Combat a făcut inițierea tinerilor în metodele de combatere a risipei alimentare și metodele de depozitare corectă a alimentelor.

La final, juriul a hotărât cine a făcut cea mai gustoasă și aspectuoasă salată de boeuf, care a fost cea mai activă dintre echipe și a lucrat cel mai eficient. Echipa câștigătoare a fost premiată, fiecare bucătar primind o carte cu rețete de gătit. Celelalte echipe au dat dovadă de fairplay și i-au felicitat pe membrii echipei câștigătoare. A fost o zi frumoasă în care tinerii au fost foarte implicați în activitate, s-au legat prietenii și s-au dăruit zâmbete pe farfurii.

Lasă un comentariu