VIZIONAREA CONTINUĂ A SERIALELOR DE TELEVIZIUNE POATE FI MORTALĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii japonezi de la Universitatea din Osaka, citați de descopera.ro, susțin că vizionarea continuă a serialelor de televiziune poate fi mortală, întrucât mai mult de 5 ore petrecute zilnic în fața televizorului cresc riscul formării unui cheag de sânge cu aproximativ 70%.

„Studiul nostru a fost realizat pe un eșantion de 86.000 de femei și bărbați, aceștia fiind urmăriți pe o perioadă de 19 ani și identificându-se cât de mult s-au uitat la televizor în fiecare zi.

Astfel, am descoperit că adulții care au petrecut cel puțin 5 ore zilnic în fața televizorului au cu 70% mai multe riscuri de a muri din cauza unui cheag de sânge la plămâni.

Oamenii care se expun cel mai mult acestor riscuri sunt cei care vizionează mai multe episoade ale unui serial într-o singură tură. Pe acești pasionați de seriale îi îndemnăm să oprească televizorul după fiecare oră și să își întindă picioarele. Deci, după fiecare o oră, să se ridice în picioare, să meargă sau să-și întindă picioarele pentru a-și relaxa mușchii. Acest sfat este valabil și pentru pasagerii de avion sau cei care circulă pe distanțe lungi, ei fiind îndemnați să se plimbe pe culoar și să se balanseze de pe un picior pe altul.

În cei 19 ani de cercetare, 56 de persoane au murit din cauza emboliei pulmonare - un cheag de sânge la plămâni care se dezvoltă după perioade lungi de inactivitate. Această problemă se dezvoltă la picior, apoi se deplasează la artera principală care leagă inima de plămâni, blocând sângele să mai circule. Simptomele includ o durere bruscă în piept, dificultăți de respirație, senzație de leșin sau tuse", explică oamenii de știință japonezi. 

Lasă un comentariu