La un secol de viață, Istoricul Neagu Djuvara

Distribuie pe:

Ieri, istoricul Neagu Djuvara a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani, prilej cu care președintele Klaus Iohannis l-a decorat cu Ordinul Național Steaua României în grad de Cavaler „în semn de înaltă apreciere pentru dăruirea cu care și-a servit patria, prin angajamentul personal în procesele politice, diplomatice și culturale ce au promovat valorile, istoria și imaginea țării noastre în lume, precum și pentru înalta ținută morală de care a dat dovadă de-a lungul timpului".

Pentru această aniversare specială, Editura Humanitas a editat volumul „444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara", prefațat de Gabriel Liiceanu.

Neagu Djuvara este un memorialist, filosof al istoriei și istoric, recunoscut unanim ca drept unul dintre cei mai importanți intelectuali români. A fost decorat, în martie 2010, de ambasadorul Franței la București, Henri Paul, cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Ofițer, distincție culturală a statului francez, iar în octombrie 2012 a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității București. 

Lasă un comentariu