Ciorapi... cu parfum de fericire

Distribuie pe:

În îndepărtatul Orient, un prinț bolnav de prea mult bine își căuta vindecarea. A întrebat magi, a întrebat doctori și vraci, în căutarea unui leac minunat. Boala înainta galopant, surpând viața tânărului prinț. Într-una dintre zile, i s-a arătat un bătrân cuviincios, care i-a spus:

- Dacă vei purta o singură zi ciorapii unui om fericit, cu siguranță te vei vindeca!

Tânărul fremăta de bucurie! Cu siguranță o să găsească repede un om fericit care să-i împrumute ciorapii, iar pe acela o să-l îmbrace cu totul în aur! Întrebă pe miniștrii săi dacă sunt fericiți și fiecare a dat înapoi. A întrebat familia sa, slugile palatului, însă omul cu totul fericit întârzia să apară. În inima tânărului prinț bolnav, nesiguranța lua locul speranței. Unde să-l găsească pe omul fericit? A trimis generalii în țară, cu misiunea de a se întoarce cu ciorapii unui om cu totul fericit.

Din păcate, nu l-au găsit. Pe când se întorceau deznădăjduiți către palat, s-au oprit pentru a se odihni într-o poiană. La marginea pădurii se zărea o căsuță cu cerdac și cu flori în glastră, așa ca în povești.

În speranța unui pahar cu apă rece, generalii s-au apropiat de bordei. În curte, un bătrânel spărgea lemne. Parcă și uitaseră misiunea lor, când unul dintre ei întrebă:

- Spune, moșule, matale ești fericit aici, în capătul acesta de lume?

Bătrânul, copleșit de neașteptata vizită imperială, fără a se gândi prea mult, zise:

- Dar cum să nu fiu fericit? Atât timp cât dimineața mă trezesc sănătos și mai prind o nouă zi lăsată de la Dumnezeu, atât timp cât soția, copiii și nepoții sunt sănătoși și eu sunt împăcat cu Dumnezeu, sunt cel mai fericit om de pe pământ!

Sclipind de bucurie, generalii au prins a-l descălța pe moș. Și, scoțându-i ciubotele, au încremenit – omul fericit nici măcar nu avea ciorapi!

Lasă un comentariu