Absovenții Școlii Profesionale de Mecanici Agricoli din Sărmaș au răspuns prezent întâlnirea de 50 de ani

Distribuie pe:

În data de 13 iulie, de la ora 10.00, la Restaurantul „Mariadi" din Sărmaș, preț de câteva ore, absolvenții promoției 1966 s-au întors în timp, la „Întâlnirea de 50 de ani de la terminarea Școlii Profesionale de Mecanici Agricoli de pe lângă S.M.A Sărmaș". Doar 34 din tabloul de 94 de absolvenți ai claselor din urmă cu cinci decenii au reușit să răspundă prezent la eveniment, asta pentru că unii au decedat, iar alții au fost absenți motivați datorită unor probleme grave de sănătate. Cuprinși de nostalgie și bucuria revederii, veteranii promoției 1966 au depănat amintiri și și-au amintit cu drag de profesorii care le-au îndrumat primii pași în mecanica agricolă. Absolvenții și-au povestit realizările din ultimii 50 de ani pentru că, în ultimele cinci decenii nu a avut loc nici măcar o revedere, motiv pentru care întâlnirea a fost una extrem de emoționantă. Organizatorii întâlnirii după 50 de ani au fost: Cornel Pungea, Teodor Borz și Ghiță Ajtay, din Reghin. Printre absolvenții prezenți la eveniment s-au numărat și Simion Moldovan, Dănilă Cășvean, Gheorghe Călugăr, Suciachi Vasile și Ciucalău Ioan.

Datorită faptului că aproape toți profesorii promoției din 1966 au decedat și singurul rămas în viață, prof. Teodor Neamțu, era internat în spital, ora de dirigenție a fost ținută de Sărmașan Viorel și Toader Borz, foști elevii ai Școlii Profesionale de Mecanici Agricoli de trei ani de pe lângă S.M.A Sărmaș".

Absolvenții au ținut un moment de reculegere pentru colegii și profesorii care au plecat prea devreme în lumea veșniciei. Datorită faptului că școala a fost desființată și astăzi nu mai există, absolvenții au avut și un mare regret că nu au putut fi strigați la catalog și nu au putut să își viziteze sălile de clase și de practică profesională. În schimb, a existat și o bucurie a absolvențiilor promoției 1963-1966, legată de faptul că majoritatea au reușit să se realizeze pe plan profesional și să îndeplinească cerințele de bază ale societății civile. „Sunt mândru că am reușit să facem această reîntâlnire, la 50 de ani de la absolvirea Școlii Profesionale de Mecanici Agricoli de pe lângă S.M.A Săramș". A fost tardivă pentru unii, dar emoționantă. Am plâns, am râs, am depănat amintiri și am petrecut câteva ore minunate împreună. Acum ne rugăm la Dumnezeu să ne țină tot așa până la întâlnirea de 55 de ani", a declarat Ghiță Ajtay, din Reghin. Reîntâlnirea s-a încheiat cu o masă festivă la ora 14.00, iar despărțirea a fost una de suflet, absolvenții generației 1966 declarându-se mulțumiți că au făcut ceva în viață.

Lasă un comentariu