Tabăra Națională de Pictură „Lacul Verde" din Ernei, județul Mureș

Distribuie pe:

Evenimentele deosebite se petrec în locuri deosebite, acolo unde oamenii sădesc o părticică din dorințele, din visele și pasiunile lor pentru comunitate și pentru semeni. Dumnezeu a sădit în om o minune: frumosul, iar menirea omului este de a-l descoperi și a-l transmite.

În Zona Metropolitană a Municipiului Târgu-Mureș, în comuna Ernei, a devenit un obicei ca Tabăra Națională de Pictură „Lacul Verde" să reunească oameni cu o pasiune comună: pictura. O inițiativă minunată, a devenit tradiție datorită implicării, pasiunii și dedicării domului Ilarie Gheorghe Opriș, părintele multor activități culturale desfășurate în județul Mureș. Astfel, domnului Ilarie Gheorghe Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, împreună cu primarul comunei Ernei, Janos Ferenc, și familia Markos, la Pensiunea Sissi, au organizat Tabăra Națională de Pictură „Lacul Verde".

Artiștii: Tudor Meiloiu, Alexandra Meiloiu, Doina Moisescu, Ioana Crăciun, Mihai Florin, Cornelia Gerlan din București, Teodor Vișan, Constanța Vișan, Simona Pascale și Cristian Pascale din Galați, Andra Predescu și Marta Deleanu din județul Cluj, Luminița Mosorescu și Gheorghe Mosorescu din județul Brăila, Lucian Bichișan din județul Bistrița, Maria Mera, Rodica Pop, Rodica Vescan, Kulcsar Erzsebet, Zsuzsana Veres, Cristina Petria, Klara Balazs Pădurean și Cristina Balazs din județul Mureș, entuziasmați, pregătiți de muncă, în perioada 15-26 august, vor crea. Vernisajul Taberei de Pictură „Lacul Verde" va avea loc joi, în data de 25 august, la ora 18.

O tabără de pictură reunește oameni, pasiuni și aspirații, aduce frumosul mai aproape de oameni, deschide suflete și sădește minunății, părticele din trăirile plăsmutorilor de artă. Este nemaipomenit că astfel de activități se înmulțesc în județul Mureș datorită iubitorilor de artă. Îi felicităm și, cum se spune la noi, la români: „Cinste lor!"

Lasă un comentariu