În primele şapte luni, INFRACŢIONALITATEA A SCĂZUT CU 6 LA SUTĂ!

Distribuie pe:

La analiza acţiunilor de prevenire şi combatere a criminalităţi desfăşurate de Poliţia Română în primele 7 luni ale acestui an, s-a concluzionat că siguranţa cetăţenilor a crescut, iar infracţionalitatea a scăzut cu peste 6% faţă de perioada similară a anului trecut, menţinându-se astfel trendul descendent al criminalităţii, fiind înregistrată cea mai mică valoare din ultimii 9 ani.

„Pe parcursul acestor 7 luni, din dispoziţia inspectorului general al Poliţiei Române, chestor de poliţie Bogdan Despescu, zilnic, la nivel naţional, au acţionat peste 3.700 de patrule formate din poliţişti, precum şi 1.100 de patrule formate din poliţişti şi alte structuri operative ale M.A.I.

Poliţiştii au intervenit la 419.377 de solicitări prin Sistemul Naţional Unic al Apelului de Urgenţă 112, la peste 80% dintre acestea, în mai puţin de 10 minute de la sesizare.

De asemenea, poliţiştii au efectuat 968 de razii, 52.354 de acţiuni cu efective mărite şi 493.600 de controale directe.

Poliţia Română a participat la 25.525 de misiuni cu ocazia adunărilor publice, la aceste manifestări nefiind înregistrate incidente deosebite în planul ordinii şi siguranţei publice.

În urma activităţilor desfăşurate, au scăzut infracţiunile de furt cu peste 14%, fiind înregistrate scăderi la majoritatea genurilor: din locuinţe (-11,2%),

din curţi, anexe gospodăreşti (-23,2%), din societăţi comerciale (-13,1%), de bunuri culturale mobile, din biserici, muzee (-22%) şi din auto (-22,1%). Totodată, numărul infracţiunilor de tâlhărie sesizate a scăzut cu 5%, iar faptele de tentativă de omor, cu aproape 30%.

Şi în mediul rural, infracţionalitatea sesizată este în scădere, fiind înregistrate cu 2,5% mai puţine fapte penale, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Poliţia Română a continuat acţiunile pentru salvarea de vieţi şi prevenirea evenimentelor rutiere, rezultatul acestor activităţi fiind o scădere a numărului de accidente grave de circulaţie cu 4,8% şi cel al persoanelor rănite grav cu 6,8%", se precizează într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

 

Lasă un comentariu