SEMNELE CARE PRECED BOALA PARKINSON, IDENTIFICATE... ÎN OCHI

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Institutul Oftalmologic din Londra, citați de descopera.ro, susțin că au conceput o procedură care permite identificarea în ochi a semnelor ce preced boala Parkinson.

„Această patologie se caracterizează prin distrugerea unor neuroni, însă, înainte de declanșarea simptomelor, boala ar putea fi depistată... în ochi. În studiul nostru, am descoperit că pe retina persoanelor care suferă de Parkinson se pot observa anumite schimbări, vizibile chiar înainte de apariția primelor simptome.

Cu ajutorul echipamentului oftalmologic, am observat alterări ale retinei la șobolani. Această tehnică ar permite și supravegherea reacției pacienților la tratament. Testele ne arată că putem interveni mult mai devreme și mai eficient pentru tratarea persoanelor afectate de această boală devastatoare, metoda fiind considerată una revoluționară.

Tehnica este utilizată deja la om în cazul glaucomului. În curând, urmează să înceapă teste pentru boala Alzheimer.

Se luminează fundul de ochi și apoi se observă numărul de celule din retină, celulele ganglionare, se detectează semne de inflamare etc. După observarea schimbărilor, am testat un antidiabetic - Rosiglitazone, în protejarea celulelor nervoase, iar tratamentul a permis reducerea deteriorărilor cauzate de aceste celule.

Tehnica de depistare timpurie ar putea fi o soluție benefică pentru toți bolnavii de Parkinson, în contextul în care, odată cu îmbătrânirea populației, se așteaptă ca numărul de cazuri să crească.

Dacă vârsta rămâne principalul factor de risc, nu se cunosc cauzele exacte ale bolii Parkinson. Boala cronică are o evoluție lentă și progresivă. Pacienții rămân asimptomatici până când se distrug între 50 și 70% din neuronii cu dopamină și creierul nu mai poate compensa. Boala are un vârf spre 70 de ani", explică specialiștii britanici.

Lasă un comentariu