Un câine polițist „incompetent" riscă să fie eutanasiat!

Distribuie pe:

 „Animal de serviciu - cățel pentru intervenție, cu numele Tey; numărul matricol - 941000015817263; rasa - Malinois belgian; data nașterii - 22.06.2015; sex - mascul.

El este împricinatul de care Poliția din Neamț se chinuie să scape, de câteva luni. Cu ocazia evaluării aptitudinilor pentru dresaj, Comisia de specialitate a Centrului Chinologic Sibiu a constatat la acest exemplar manifestări de frică accentuată față de stimuli externi. În ceea ce privește reacția față de persoane ce se manifestă agresiv, câinele prezintă reacții evidente de retragere. Pentru că, în ciuda dresajului la care a fost supus, nu îndeplinește toate standardele unui câine polițist, Tey a fost declarat incompetent și scos la licitație cu strigare deschisă.

Prima licitație a fost organizată în 15 iulie 2016, iar prețul de pornire era de 618,24 lei. Cum nimeni nu a venit să-l adjudece, IPJ Neamț a scăzut din prețul câinelui până la 494,59 lei, iar licitația a fost reluată în ziua de 2 august. Din nou, fără succes. La 12 august, Tey a fost scos pe tarabă pentru ultima oară, la prețul de 370,94 lei...

De acum, viața lui Tey, care nu a putut fi valorificată de Ministerul Administrației și Internelor (MAI), e doar la mila oamenilor. Deși e un câine tânăr, sănătos și cu pedigree, deși face parte dintr-o rasă renumită pentru inteligență și devotament, Tey ar putea ajunge într-un adăpost unde, după expirarea celor 15 zile în care ar putea fi adoptat, va fi eutanasiat. Adică, ucis.

Acesta este destinul tuturor câinilor polițiști care, din motive neimputabile lor, nu au sau și-au pierdut aptitudinile de serviciu.

O singură șansă mai are Tey. El nu mai valorează acum nimic pentru MAI, dar poate deveni, GRATUIT, câinele oricui și-l dorește și poate să-l crească", aflăm de la activnews.ro.

Aceeași sursă precizează că animalele de serviciu și de reproducție care nu au fost valorificate se pot ceda cu titlu gratuit către persoane fizice sau juridice, în termen de 15 zile de la data parcurgerii procedurilor de valorificare. „Conductorii câinilor de serviciu și îngrijitorii cailor de serviciu scoși din funcțiune și nevalorificați au prioritate la preluarea acestora cu titlu gratuit", prevăd normele MAI, însă, în cazul lui Tey, dresorul a anunțat deja că nu dorește să îl ia. Cum procedurile de valorificare au fost parcurse, Tey poate fi „casat".

„Eventualele solicitări se vor adresa Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț, până în data de 26.08.2016, ora 13, după vizionarea prealabilă a cățelului la sediul Poliției Municipiului Roman, din strada Bogdan Dragoș nr.16", anunță IPJ Neamț.

Lasă un comentariu