Studenți japonezi, despre România și Limba Română (I) - Jurnal

Distribuie pe:

2015-12-2. Un an și câteva luni au trecut de când am început să învăț limba română. Am pus textele de la jurnalul meu împreună. Este plăcerea mea de a scrie lucruri de zi cu zi în limba română. Dar cred că scrisul meu este departe de textul natural.

Învățarea limbilor străine este distractiv, dar nu este ușor.

 

2015-6-24. Dracula

Castelul Bran, Brașov

În iunie, 2015, am vizitat „Casa Dracula" în Sighișoara și Castelul Bran aproape de Brașov.

România este celebră pentru Dracula vampirul. Dar, Dracula vampirul este o ficțiune, un roman care scris de Bram Stoker (1847-1912), un romancierul irlandez.Interiorul castelului Bran, există o expoziție care se explică Dracula este o legendă, nu un fapt.

Modelul de Dracula vampirul este considerat a fi Vlad III Dracula (1431-1476 sau 77) din Țara Românească, așa zisul Vlad Țepeș. Vlad III s-a născut în Sighișoara, și am auzit că Vlad III nu a trăit în Castelul Bran.

Cred că Vlad III a fost un erou român, pentru că a luptat cu împotriva Turcii Otomani cu curaj.

Cristopher Lee (1922 - 2015), un actorul care a jucat rolul lui Dracula, a murit pe șapte iunie în timp ce eu am fost în România.

 

2015-7-1. Casa părinților mei

House of the Dragon 1990

Am început să fac un plan de reformă casa părinților mei în Nagoya, care este o casă goală, de când părinții mei au murit.Casa a fost construită acum 25 de ani.Am proiectat casa cu structura din beton armat.

Casa a suferit o mulțime de daune până acum. În special, dovada de apă acoperișului este în condiție rea. Dacă aș neglija casa, acesta va deveni ruină.

În Japonia, cred că numărul de case goale este în creștere, așa aceasta a devenit problemă socială.

 

2015-7-8. „YOKOKU-HAN"

Duminica trecută, am văzut filmul japonez intitulat „YOKOKU-HAN ( )", care înseamnă „criminali cu anunțuri". Este un film crimă, pentru că criminalii dau anunțuri pe internet înainte de a executa crime. Povestea a fost complicată și interesantă.

De sigur, filmul a fost divertisment, dar cred că, de asemenea, filmul a avut un mesaj. Filmul tratează problema sociale că:

- Lucrătorii săraci

- Concediere de lucrătorii temporari

- Manipularea opiniei publice pe internet

M-am gândit că aș vrea să știu cum se spune astfel de cuvinte în limba română.

 

2015-7-15. NABOAL PAP

NABOAL PAP 140 mg

Înainte de a merge în România în iunie, prietena mea în România îmi trimite un e-mail și un fotografie. Prietena mea locuiește in Iași, dar acum câteva ani, ea a locuit în Chiba din Japonia. Prietena mea mi-a cerut că eu am cumpărat și am adus un medicament japonez, care este o tencuiala/ crema pentru un corp. Ea nevoie de medicamentele pentru mama sa.

Dar am observat că medicamentul este un medicament etic, așa că nu pot să cumpăr fără prescripție medicală.

I-am explicat despre asta și a spus prietena mea că ea ar trebui să ia mama sa la un doctor în România. Dar ea m-a spus că ea a cumpărat fără prescripție când ea a locuit în Japonia. Și, m-a spus că ea are nevoie de medicina japoneză, pentru că ea nu are încredere în medicina românească.

Atunci, ziua viitoare, am mers o călătorie de afaceri departe de casa mea. Am trecut prin o farmacie. M-am dus și am întrebat dacă aș putea să cumpăra medicamentul. Farmacistul m-a spus că se poate! Deci, am cumpărat două seturi.

Am trimis un e-mail pentru prietena mea și i-am spus că am putut să cumpăr. Am întrebat cât de multe ea are nevoie. Ea a spus că are nevoie de mai mult de 10 seturi. Apoi, am mers la farmacii aproape de casa mea. Dar, toți refuză să vândă fără prescripție.

Am mers la mai mult de cinci farmacii, dar nu am putut să cumpăr una.

Pe de altă parte, am găsit un magazin pe internet, poate un magazin rusesc, care vinde medicina japoneză pentru străini. Magazinul este situat în Japonia, dar ei nu vând pentru japonez. Ei vând numai pentru străini.

Prin urmare, am adus doar două seturi de medicamentul la Brașov. În Brașov, am întâlnit cu Ana-Maria și l-am dat. Aceasta a fost un suvenir mic pentru prietena mea. Îmi pare rău că nu am putut să aduc suficient număr de medicamentele.

Oricum, a fost ciudat, că prietena mea si eu am putut să cumpără medicamentele fără prescripție. Poate acesta a fost ilegal.

 

2015-7-29. Design de sfere

Muzeu de sfere

Săptămâna viitoare, o să merg la Bangkok, Thailanda.O să particip la o conferința, Forumul Asiei de Știință Grafică.La conferință, o să prezint studiul meu intitulat „Design de sfere".

„Design de sfere" este un material educativ pentru proiectare de arhitectura, prin utilizarea sferelor.

„Design de Sfere" are două obiective:

Primul obiectiv este de a înțelege caracteristicile formularelor prin simplificarea forme compoziției.Cu studenții, noi am făcut modele simplificate prin utilizarea grafică pe calculator. Sferele au folosit ca motive în arhitecturi diverse, cum ar fi:

- Pantheon în Roma, o arhitectură roman antic;

- Hagia Sophia în Istanbul, o arhitectură bizantină;

- Catedrala Santa Maria del Fiore în Firenze, o arhitectură renascentistă;

- sau Domul Geodezice de Buckminster Fuller în Montreal, o arhitectură modernă.

Al doilea obiectiv este de a încerca un design nou cu sfere. Cred că sferele sunt forme ușoare pentru a fi manipulate pe calculator. Acestea sunt lucrăriile unor studenți. Aceste forme sunt generate nu de schițe de mână, ci de calcul pe calculator.

Regret că nu pot o să veni la clasa săptămâna viitoare.

 

2015-8-25. Germania

U-Boat, Kiel

De la 18 august până 25, am fost în Germania.

Am avut bilete gratuit de avion pentru două persoane.

Le-am folosit eu și fiica mea, nu fiicele mele, încă una înafara de gemene. Cealaltă fiica m-a spus că nu dorește să meargă cu tatăl. Așa, numai una fiica înafara de gemenii și eu am mers în călătorie.

Fiica mea a devenit studentă de liceu aceasta primăvară. Acum câțiva ani, am avut promisiune cu K că o voi duce în Germania. Nu știu motivul, dar câteva motiv, fiica mea este interesată de submarine. Ea a mers la Yokosuka câteva ori pentru a vadea submarine. În Germania, aproape de Hamburg, există un submarin vechi de U-Boat, că este conservat bine și a expune pentru public. Fiica mea a avut dorința puternică că a vedea submarinul.

Fiica mea nu este interesată de război, însă este interesată de mecanismul submarinului. Ea a văzut mai mulți filme cu submarine, la fel cu „A Hunt for Red October (1990)", „Enemy Below (1957)", „K-19 (2002)", „Crimson Tide (1995)", etc. și, „U-Boat (1981)", un film Germaniei, este favoritul său.

Noi am mers la Hamburg și câteva orașe în nordul Germaniei. Noi am zburat din Berlin. Nu știu fiica mea va fi inginer pentru submarine, dar eu sper că ea a învățat ceva din aceste călătorie.

Mantaua exterioară de submarin este înconjurat de un rezervor principal.Pentru a scufundări în mare, apa este umpluta în rezervor, și pentru a naviga pe mare, aerul este umplut. Aerul este comprimat și stocat într-un rezervor de aer.

Altele decât submarine nucleare, submarinele nevoie de electricitate când fac scufundări în mare.Motorul este folosit doar pentru navigație pe mare, nu pentru scufundări în mare. Deoarece motoarele consumă oxigen.

Când navighează pe mare sau la adâncimea mică care capabil de inhalarea de oxigen prin utilizarea snorkel, motorul generează electric și încarcă bateria.

În timpul al doilea război mondial, submarinele au fost mai mult pe mare decât în mare. Deoarece capacitatea de bateriei este limitată. Desigur, când fac scufundări, oxigen este indispensabil pentru respirație. Pentru U-Boat, dioxid de carbon este eliminat din aerul evacuat, și oxigen este furnizat dintr-un tuburi de oxigen comprimat.

Dar, când fiica mea și eu au observat U-Boat în Germania, nu au găsit tuburi de oxigen.Eu nu am dovezi, dar cred că tuburi de oxigen pentru respirație este destul de mic.

Apropo, pentru submarine nucleare care pot genera electric sub mare, ei pot să facă de oxigen din apa de mare.

Astăzi, altele decât uz militar, submarinele de adâncime pentru a investiga au fost dezvoltate.

(va urma)

 

Lasă un comentariu