FAMILIA (ŞI NU PRIETENII) ASIGURĂ LONGEVITATEA

Distribuie pe:

Cercetătorii canadieni de la Universitatea din Toronto, citaţi de descopera.ro, susţin că oamenii care au o legătură strânsă cu membrii familiei trăiesc mai mult decât cei care se bazează mai mult pe prieteni.

,,În studiul nostru, am utilizat figuri reprezentative pentru a investiga ce aspecte ale reţelei sociale sunt mai importante pentru persoanele cu vârste cuprinse între 57 şi 85 de ani.

Astfel, am descoperit că indivizii adulţi care aveau familia în jurul lor, precum şi alte persoane în vârstă, aveau şanse mult mai puţine să moară, însă nicio asociere de acest fel nu a fost descoperită în cazul prietenilor apropiaţi.

Participanţii au fost rugaţi să spună cinci dintre cei mai confidenţi membri, descriind în detaliu fiecare relaţie cu aceştia. Excluzând partenerii, numărul de apropiaţi a fost de 2,91. Adulţii care au afirmat că se simt extrem de apropiaţi de membrii familiei aveau 6% riscul mortalităţii în următorii cinci ani, în timp ce persoanele care se simţeau mai ataşate de prieteni aveau un risc al mortalităţii de 13%.

Totodată, cercetarea a demonstrat că cei care erau mai apropiaţi de familie se gândeau mult mai puţin la moarte.

Mariajul este un alt factor care îmbunătăţeşte longevitatea vieţii", explică specialiştii canadieni.

 

Lasă un comentariu