Autorizaţia de securitate la incendii poate fi obţinută până la 30 iunie 2017

Distribuie pe:

Termenul de obţinere a autorizaţiei de securitate la incendiu a fost prelungit de Guvern, de la 31 decembrie 2016 la 30 iunie 2017, motivul invocat fiind faptul că, în cele patru luni până la expirarea termenului stabilit anterior, nu toţi proprietarii de construcţii care au nevoie de autorizare se vor putea conforma: „Extinderea perioadei în care se realizează conformarea de bună voie la norma de autorizare va conduce la creşterea numărului de construcţii autorizate, fără a fi necesară aplicarea unor măsuri coercitive", explică Guvernul.

Până la data obţinerii autorizaţiei de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor din punct de vedere al asigurării acestei cerinţe rămâne în exclusivitate beneficiarilor investiţiilor.

„Totuşi, pe timpul controalelor de prevenire a incendiilor, personalul ISU poate opri funcţionarea construcţiilor şi amenajărilor dacă constată încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, conform criteriilor stabilite prin H.G.R. nr. 915/2015", mai precizează Guvernul. 

Lasă un comentariu