Deodorante de tip roll-on, periculoase pentru sănătate!

Distribuie pe:

Asociaţia pentru Protecţia Consumatorilor din România (APCR) a făcut, la începutul lunii iulie 2016, o analiză a deodorantelor de tip roll-on, achiziţionate din marile structuri comerciale.

Specialiştii au constatat că 29% dintre produsele analizate conţin BHT - o substanţă cu potenţial carcinogen, şi 23% conţin clorhidrat de aluminiu - o substanţă cu potenţial toxic asupra creierului.

În concentraţii mari, BHT poate provoca leziuni la nivelul ficatului şi apariţia de tumori, poate produce astm şi probleme de comportament la copii, este alergen pentru piele şi ochi şi, de asemenea, este potenţial cancerigen şi posibil perturbator al sistemului endocrin.

Iată lista cu deodorantele periculoase, făcută publică de APCR: Deodorantele de tip roll-on pentru bărbaţi, în care se regăseşte BHT - Adidas 24 h Deo Stick Pure Game 0% alcohol (fabricat în Monaco); Dove Men + Care Cool Fresh 48% Alcohol (fabricat în Rusia); Intesa Pour Homme Deodorant Freschezza Delicata Stick No alcohol Ylang-Ylong (fabricat în Italia); Malitia Profumo D'Instesa Uomo Vetyvet (fabricat în Italia); Rexona Men MotionSense Invisible Black+White 48h (fabricat în Rusia).

Deodorantele tip roll-on pentru femei în care se regăseşte BHT - Adidas 6 in 1 Cool & Care 48h Anti-Perspirant (fabricat în Spania); Bionsen Caringtouch Gentle & Soothing 24 h (fabricat în San Marino); Dove natural touch Dead Sea minerals 48 h (fabricat în Rusia); Nivea Invisible for Black & White 48 h (fabricat în Germania).

Conform aceleiaşi surse, în 23% dintre produsele analizate s-a sesizat clorhidrat de aluminiu, un ingredient cu rol de antiperspirant, astringent şi deodorant.

Deodorantele care conţin clorhidratul de aluminiu nu trebuie aplicate pe zone cu răni deschise, cum ar fi micile tăieturi provocate de lama de ras, iritaţiile sau coşurile. Aluminiul pătrunde în organism prin leziunile de la nivelul pielii şi poate provoca efecte toxice asupra ficatului, rinichilor, oaselor sau creierului.

Deodorantele tip roll-on pentru bărbaţi în care se regăseşte clorhidrat de aluminiu - Garnier Men 72h (fabricat în Franţa); Men Activ Science Nonstop 48h (fabricat în Franţa); STR 8 Body Refresh Adventure 24h (fabricat în Franţa).

Deodorantele tip roll-on pentru femei în care se regăseşte clorhidrat de aluminiu - Garnier Mineral Invisibil Clear Original 48h (fabricat în Polonia); Lycia Original 48h (fabricat în Italia); Nectar of Beauty 24 h (Carrefour) (fabricat în Franţa); Rexona Motion Sense Aloe Vera 48h (fabricat în Marea Britanie).

 

Lasă un comentariu