Eroii Primului Război Mondial comemorați în județul Mureș

Distribuie pe:

Instituția Prefectului - Județul Mureș și Garnizoana Târgu-Mureș, în colaborare cu Consiliul Județean Mureș, Primăria Municipiului Târgu-Mureș, Primăria Municipiului Reghin și Primăria Orașului Iernut, a organizat vineri, 26 august 2016, începând cu ora 10.00, ceremonii publice de rostire solemnă a numelor de eroi români căzuți în Primul Război Mondial pentru Reîntregirea României.

În Municipiul Târgu-Mureș ceremonia s-a desfășurat la Monumentul Ostașului Român din Piața Trandafirilor, în municipiul Reghin, la monumentul de la intersecția străzilor Gurghiului și Iernuțeni, iar în orașul Iernut la monumentul eroilor situat în centrul localității.

În cadrul ceremoniilor, care se vor desfășura simultan în 100 de locații din țară, au fost citite, în premieră, numele celor care au făcut sacrificiul suprem pentru patrie.

Acțiunea este inițiată de Ministerul Apărării Naționale și se circumscrie manifestărilor incluse în Programul național prilejuit de aniversarea Centenarului Primului Război Mondial.

Lasă un comentariu