S-au găsit bani pentru gărzile suplimentare ale medicilor!

Distribuie pe:

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că directorii de spitale nu au niciun motiv pentru care să își facă griji referitoare la „fondurile suplimentare" pentru plata gărzilor, întrucât acestea vor fi plătite dintr-un buget separat, pus la dispoziție de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

„Banii pentru plata suplimentară a gărzilor, pe care o vom implementa printr-o ordonanță de urgență, vor veni separat de la CNAS. Va fi un contract separat, ceea ce este un lucru important de înțeles. Această plată suplimentară a gărzilor vine dintr-un buget separat care va fi pus la dispoziție de către Casa de Asigurări. Salariile vor fi reglementate în următoarele săptămâni, iar medicii, precum și conducerea spitalelor, nu au de ce să își facă nicio grijă. Vor exista fonduri suplimentare pentru această suplimentare la plata gărzilor", susține ministrul Sănătății.

În ceea ce privește faptul că sunt medici care refuză să semneze contractele, acesta a precizat că este dreptul fiecărui medic să aleagă dacă semnează sau nu documentul. 

Lasă un comentariu