TRIPLĂ LANSARE DE CARTE LA SIMFEST

Distribuie pe:

Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți „SIMFEST" este un eveniment cu un puternic caracter cultural, iar cărțile sunt nelipsite din agenda acestuia. Miercuri, la Cinema Arta, a avut loc o triplă lansare de carte. Este vorba despre un studiu sociologic și două cărți de ficțiune.

„Criminali în serie din România" este un studiu sociologic care cuprinde informații despre criminalii în serie din istoria României, o lucrare a profesoarei de sociologie Adriana Oprea-Popescu, un volum care a apărut la editura Tritonic.

„Este o lucrare profesionistă a unei profesoare de sociologie din București, care vorbește despre o istorie mai puțin cunoscută, pentru că știm cu toții că, pe vremea comunismului, despre aceste lucruri nu se vorbea. Criminalii nu existau, infracțiunile nu existau și atunci nu se pomenea nimic despre ele. Iată că facem un fel de restituție și spunem lucrurilor pe nume", a precizat scriitoarea Anamaria Ionescu, prezentă la lansare. De altfel, aceasta și-a lansat la rândul ei cartea de ficțiune „Zodiac".

„Cartea mea este al doilea roman Mystery& Thriller, în afară de aceste două romane am lansat două volume de proză scurtă. Cele două romane „Nume de cod: Arkon" lansat în 2014 și „Zodiac" pe care îl lansăm acum, sunt povestea unui IT-ist, unui iubitor de rock și motociclete Harley, care din păcate are un destin nefericit și ajunge să fie asasin plătit, sper eu din suflet să fie o poveste credibilă și care să nu stârnească ridicări de sprâncene, ci să bucure și personajul care mie îmi este foarte drag, să le fie cititorilor la fel de drag" a menționat scriitoarea.

A doua carte de ficțiune lansată miercuri este semnată de Lucian Dragoș Bogdan și se intitulează „Vânătorii de capete", un volum a cărui acțiune este plasată în Alba Iulia, orașul de baștină al scriitorului. Cine sunt vânătorii de capete?

„Niște asasini misterioși din Alba Iulia care omoară vagabonzi, acei vagabonzi nu prea sunt băgați în seamă de poliție, se consideră a fi o cantitate neglijabilă în oraș, dar pentru un bărbat de 40 de ani care își amintește că în adolescență visa să meargă în diverse aventuri, se dovedește a fi ocazia extraordinară de a scăpa din rutina zilnică cu familie, serviciu și cu lucruri plicticoase, diferite față de ce spera el să fie viața lui. El se integrează printre vagabonzi și încearcă să afle cine sunt acești vânători de capete", a explicat scriitorul.

Întrebat de ce a ales Alba Iulia ca loc de desfășurare a acțiunii cărții, Lucian Dragoș Bogdan a spus că este interesant ca cititorii să poată să vadă și în realitate locurile descrise în carte.

„Eu sunt născut și crescut în Alba Iulia, locuiesc acolo și a fost plăcut să descopăr orașul din această perspectivă. Acum este o poveste inventată, evident, cercetând pentru această carte am descoperit ca județul Alba are cea mai mica rată a criminalității din țară, dar a fost frumos ca poveste și o voi continua pentru că aceasta este prima carte dintr-o serie de cinci", a încheiat Lucian Dragoș Bogdan.

Lasă un comentariu