La Festivalul Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST - Poezia și muzica folk, în tandem: Nicolae Băciuț și Angela Mariașiu

Distribuie pe:

Sâmbătă, 27 august 2016, ora 13,00, la standul organizat în Piața Teatrului, va fi lansat volumul de versuri „La taclale cu Dumnezeu", urmat de un recital de muzică folk, pe versuri din acest volum, compoziții și interpretare Angela Mariașiu.

Angela Mariașiu va susține un recital folk și la Gala laureaților.

*

Născută fiind la Reghin, în „orașul viorilor", la 6 ani, Angela Mariașiu a început să studieze vioara.

În contexul emulației muzicii tinere, susținută de fenomenul „Cenaclul Flacăra", în 1982 începe să studieze chitara și să cânte muzică folk. În 1985, devine membră a Cenaclului Flacăra și participă la turneele acestuia, suținând recitaluri în numeroase spectacole în diverse localități din țară. A câștigat premii la festivaluri/concursuri de muzică folk (Arad, Târgu-Jiu, Târgu-Mureș). Participă la reuniuni muzicale, concerte, la emisiuni radio și TV (Radio România Actualități, Radio Târgu-Mureș,TVR 2, Realitatea TV etc.

Are în pregătire un album de muzică folk cu cele mai frumoase piese compuse și interpretate de ea. Un alt album care va fi lansat curând cuprinde piese noi, compuse în acest an, pe versuri ale poetului Nicolae Băciuț, din volumul „La taclale cu Dumnezeu".

*

„Poezia e creație și rugăciune". De aici pornim în analiza unei opere lirice aparte. Un poet care s-a impus cu autoritate în ultimele două decenii, Nicolae Băciuț, este o personalitate distinctă în cultura română a începutului de secol XXI. Foarte activ în viața culturală a perioadei, organizator a numeroase concursuri literare în care promovează tinerii creatori, fondatorul prestigioasei reviste „Vatra veche", premiat la nivel național, Nicolae Băciuț este o voce originală a liricii românești și o prezență publicistică remarcabilă. 

Lasă un comentariu