Salvatorii de la ISU „Horea" Mureş, cei mai buni la nivel naţional!

Distribuie pe:

La cea de-a cincea ediţie a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi de Acordare a Primului Ajutor Calificat, desfăşurată în perioada 24 - 26 august, la Titu (Dâmboviţa), lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Horea" al judeţului Mureş s-a clasat pe primul loc la proba „descarcerarea din vehicule", salvatorii mureşeni dovedindu-şi abilităţile şi experienţa profesională dobândită, sub arbitrajul experţilor din Scoţia şi al evaluatorilor din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

La aceeaşi probă, pe locul doi, s-a clasat lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Basarab I" al judeţului Dâmboviţa, iar pe locul trei - lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Oltenia" al judeţului Dolj.

Cea de a doua probă - „acordarea primului ajutor calificat" a fost câştigată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,General Magheru" al judeţului Vâlcea, urmat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ,,Gheorghe Pop de Băseşti" al judeţului Maramureş şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea" al judeţului Alba.

Totodată, evaluatorii din Scoţia şi cei din cadrul IGSU au acordat premii lotului reprezentativ al ISU Mureş, la categoriile „cea mai bună echipă de servanţi" - plt. maj. Claudiu Miheşan şi plt. adj. Alin Pop, „cea mai bună echipă de paramedici" - plt. adj. şef. Ioan Sima, plt. maj. Eugen Anca şi plt. maj. Vlad Toma, respectiv „cel mai bun comandant de echipaj" - plt. adj. şef Sergiu Cotea.

Prezent la eveniment, inspectorul general al IGSU, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică, i-a felicitat pe toţi participanţii pentru performanţele obţinute pe timpul competiţiei, afirmând: „Sunt mândru că în faţa mea se află cei mai buni salvatori pe care îi are România în cele două domenii: traumă şi descarcerare. Aţi dovedit că stăpânirea de sine şi respectarea procedurilor de intervenţie eficientizează modul de derulare a misiunilor. Un serviciu de calitate oferit comunităţii se defineşte prin exerciţiu, perseverenţă şi devotament".

Potrivit unui comunicat de presă al IGSU, în acest an, la competiţie au participat cele mai bune echipaje din 13 inspectorate pentru situaţii de urgenţă, precum şi loturile reprezentative ale Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu" - Boldeşti, respectiv Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale din Republica Moldova.

Echipele câştigătoare din acest an vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Descarcerare şi Acordarea Primului Ajutor, ce se va desfăşura, în premieră pentru ţara noastră, anul viitor, la Târgu-Mureş.

Felicitări, salvatorilor mureşeni!

 

Lasă un comentariu