ANTIDEPRESIVELE ȘI RISCUL DE... SINUCIDERE

Distribuie pe:

Specialiștii americani de la Centru Național de Servicii Medicale, citați de descopera.ro, susțin că medicamentele antidepresive (SSRI) care stimulează producerea de serotonină („hormonul fericirii") pot înrăutăți stările anxioase și chiar pot duce la sinucidere.

„Deși sunt prescrise în tratarea anxietății, medicamentele SSRI sunt concepute pentru a ridica nivelul de serotonină din creier, însă acestea au și efecte secundare ciudate asupra creierului. În unele cazuri îi fac pe oameni să fie mult mai anxioși sau chiar sinucigași.

În studiul nostru, am transmis către membrele cobailor un șoc electric care a activat neuronii din zona creierului ce se ocupă de starea de spirit și depresie, pentru a produce serotonină. Înmulțirea artificială a activității neuronale îi face pe cobai să fie mai anxioși.

Sperăm ca, în viitor, să putem identifica un medicament care să inhibe zonele din creier care produc depresia și care ar putea fi utilizat în primele săptămâni ale tratamentelor cu medicamente SSRI.

La modul general, descoperirea ne oferă informații mult mai aprofundate ale conexiunilor din creier care provoacă anxietatea și frica comportamentală a mamiferelor.

Efectele secundare comune pot include agitație, tremurat sau anxietate, amețeală, vedere încețoșată sau dificultăți în timpul actelor sexuale", explică oamenii de știință.

 

Lasă un comentariu