Școala de Valori readuce educația nonformală la Tabăra Șăulia prin cea de-a doua ediție GROW Summer Camp

Distribuie pe:

110 tineri pasionați de învățare din 14 orașe și 12 traineri, dintre care 5 veniți din diferite colțuri ale mapamondului, s-au reunit în județul Mureș, pentru 6 zile, în tabăra de vară ce i-a învățat cum să schimbe regulile jocului.

În perioada 26-31 august 2016, Tabăra Șăulia a găzduit 110 tineri din București, Cluj-Napoca, Târgu-Mureș, Craiova, Iași, Pitești, Brașov, Sibiu, Brăila, Timișoara, Galați, Suceava, Oradea și Râmnicu Vâlcea pentru cea de-a doua ediție GROW Summer Camp, tabără dedicată exclusiv participanților și ambasadorilor proiectului GROW, cel mai mare program național de educație nonformală cu predare în limba engleză, creat de Școala de Valori în parteneriat cu AIESEC România.

GROW Summer Camp a debutat anul trecut, când 111 participanți alături de 12 traineri s-au întâlnit în aceeași zonă minunată din inima naturii, Tabăra Șăulia, pentru a celebra prin educație nonformală și multiculturalism cei 5 ani ai proiectului GROW.

Anul acesta, după 6 ani de GROW, ce au însumat 16 ediții, 39 orașe, 204 coordonatori, 565 traineri internaționali din 64 de țări, 39.906 aplicanți la proiect și peste 42.000 de ore de atilere nonformale, aventura tinerilor pasionați de învățare continuă, GROW Summer Camp devenind spațiul unde vara, distracția, relaxarea și natura se întâlnesc cu comunitatea de adolescenți, atelierele de educație nonformală și călătoria către propriul potențial. Tinerii participanți au fost îndrumați pe parcursul taberei de 7 traineri români și 5 traineri internaționali din Grecia, Brazilia, Bulgaria și SUA. Ediția secundară a taberei a inclus sesiuni despre autocunoaștere, valori, construirea caracterului, înțelegerea impactului personal asupra societății și dezvoltarea abilităților profesionale necesare pentru a genera un impact pozitiv în comunitate, participanții fiind provocați constant să lucreze în echipă, să ia atitudine și să își creeze propriile reguli ale jocului.

„Cunoștințe noi, multă distracție și prietenii de lungă durată. Acestea sunt cele trei ingrediente care au transformat GROW Summer Camp în cea mai minunată experiență din viața mea. Am fost plăcut surprinsă să cunosc tineri cu aceleași obiective ca și mine: să aibă parte de o aventură memorabilă pe tot parcursul taberei și să facă o schimbare pozitivă în societate. GROW Summer Camp a reprezentat pentru mine familia la care oricine visează și singurul meu regret este că nu a durat mai mult. Mă bucur foarte mult că am decis să iau parte la această tabără și aștept cu nerăbdare mai multe amintiri GROWzave!" - Anca Broască, participantă GROW Summer Camp 2015.

Pentru detalii legate de tabără și cele mai GROWzave povești vizitați site-ul www.growedu.ro sau pagina de Facebook a proiectului www.facebook.com/growedu.ro.

Tabăra GROW Summer Camp este susținută de Coca-Cola Hellenic, Kaufland și Consiliul Județean Mureș.

* * *

Școala de Valori este o organizație non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăți bazate pe valori prin educație inovativă. Punem sub semnul întrebării granițele educației tradiționale și creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informații de valoare, experiențe de formare a caracterului, de a interacționa cu modele pozitive și de a avea expunere internațională, cu scopul de a crește responsabilitatea personală și controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

 

Lasă un comentariu