FEMEILE, MAI GREU DE DIAGNOSTICAT ÎN CAZUL CRIZELOR CARDIACE

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea din Leeds, citați de descopera.ro, susțin că femeile sunt mai greu de diagnosticat în cazul unei crize cardiace decât bărbații, întrucât... simptomele sunt interpretate greșit.

„În studiul nostru, am examinat dosarele a 600.000 de pacienți, rezultatele fiind îngrijorătoare. Anual, 24.000 de atacuri cardiace la femei au fost greșit diagnosticate. Ca regulă generală, când ne gândim la o persoană care suferă o criză cardiacă, ne gândim la un bărbat de vârstă medie, supraponderal, cu diabet și fumător!

Însă, nu este deloc așa. Este evident că atacurile cardiace afectează un spectru mult mai larg al populației.

O altă idee preconcepută este cea conform căreia atacul se manifestă printr-o durere acută în piept, pe când, în realitate, procesul este progresiv, iar pacienții acuză adesea greață, dureri în piept, în maxilar și în brațe.

Cercetarea, realizată între aprilie 2004 și martie 2013, a scos la iveală faptul că o treime din crizele cardiace au fost greșit diagnosticate, foarte multe în cazul femeilor.

În Marea Britanie, 69.000 de femei suferă anual de o criză cardiacă, față de 119.000 de bărbați și, totuși, mor mai multe femei din această cauză, ceea ce înseamnă că ele au fost, din start, diagnosticate greșit", cred oamenii de știință britanici.

Lasă un comentariu