Studenți japonezi, despre România și Limba Română

Distribuie pe:

Bună ziua! Mă numesc Nozomi Gemma. Eu sunt studentă la Universitatea Waseda, în Tokyo, Japonia. Eu studiez politică. Eu voi fi scriitor de ziar (jurnalist).

În februarie, în 2015, eu am mers în România, la București și Sinaia. Apoi, eu am întâlnit o româncă de la Gara de Nord, în București. Eu am vrut să vorbesc cu fata în limba română. De aceea am început să studiez limba română.  Eu am devenit să iubesc România mai mult prin studierea de limba română. Sunetul limbii române sunetul este foarte frumos și clar. Eu sunt fericită pentru ca am studiat această frumoasă limbă.

Doamna profesoară Stoica a prezentat multă muzică românească în timpul lecției. Îmi place Elena Gheorghe, în special.

Voi merge la România din nou, absolut! Eu doresc să pot să comunic cu români în limba română.

Mulțumesc!

 

2015-9-16 Râul Tama

Săptămâna trecută, miercuri, un taifun a afectat Tokyo.

Aceasta este o fotografie care am făcut-o joia trecută dimineață, din casa mea, și aceasta este o altă fotografie de azi.

Joia trecută, taifunul a fost departe de Tokyo, dar cred că puteți să vedeți diferența.

Eu locuiesc în Kawasaki, și casa mea este aproape de râul Tama.

Când taifunul vine, sau plouă mult, nivelul de râul Tama devine mare.

Există câteva distanță și diferență de nivel între apa și casa mea, deci, pentru casa mea, cred că nu trebuie să vă faceți griji despre inundație.

 

2015-9-30 iPhone

Săptămână trecută, am schimbat telefonul mobil meu. Acest este IPHONE nou. IPHONE de la SOFTBANK. Este mai mare, viteza a devenit mai rapidă. Deci, a devenit mai ușor de utilizat.

Am folosit IPHONE vechi pentru doi ani, așa, SOFTBANK mi-a dat niște cupon de reducere pentru a-l schimba. Dar am ezitat să-l schimb. Pentru că costul de transportatorii celulare majore, anume: DOCOMO, AU și SOFTBANK, este scump. Daca aș fi folosit SIM (Subscriber Identity Module) ieftin, plata ar fi mult mai puțin. Dar, telefon mobil din celulare majore are SIM blocat, și nu pot să folosesc SIM ieftin.

La început, am vrut să cumpăr IPHONE cu SIM gratuit (SIM FREE) din APPLE, care pot să folosesc SIM ieftin. Dar, IPHONE cu SIM gratuit a fost foarte scump.

Deci, prin urmare, am schimbat cu SOFTBANK, dar știu faptul că SIM blocarea de IPHONE nou va fi putea fi deblocat după 6 luni. Data viitoare când voi schimba telefonul mobil, voi considera să folosi SIM ieftine.

În IPHONE meu, am niște aplicații pentru a învăța limba română. Așa, eu pot să studiez limba română în metrou. Poate acesta este un fel bun de a folosi timpul plictisitor în timp ce iau metroul.

 

2015-10-7 Shakespeare

Săptămâna trecută, am fost doar ocupat și am avut nimic special. Deci, nu vreau să vorbesc despre săptămâna trecută, ci despre acum trei săptămâni.

Acum trei săptămâni, am făcut evaluare de clasa de predare limba engleză pentru studenți universitari. Am participat la unele clase de studiu, care a fost realizat nu de profesorii universitari, ci de școli de limbi străine. Am simțit că clase școlile de limbi străine au fost foarte bine organizate, plăcute pentru studenți, și eficiente pentru TOEFL (Test of English as a Foreign Language).

Când am fost student, acum mai mult de 30 de ani, limba engleză a fost predat de profesori universitari, care înseamnă că cercetători de limbi sau literaturi. Unul dintre profesorii a fost un cercetător de Shakespeare. El a folosit Shakespeare pentru text. Cred că Shakespeare nu a fost un text bun pentru studenți.

Timpul să schimbat. Cred că, astăzi, societatea a devenit mai echitabilă și transparentă decât zile vechi. Dar eu nu știu ce este important, TOEFL sau Shakespeare. Poate amândouă sunt importante.

(va urma)

Lasă un comentariu