TINERII ȘI FEMEILE, CEI MAI EXPUȘI LA ANXIETATE

Distribuie pe:

Cercetătorii de la Asociația pentru Anxietate și Depresie din Statele Unite ale Americii, citați de descopera.ro, susțin că tinerii cu vârste de până în 35 de ani sunt cei mai predispuși episoadelor de anxietate, iar femeile sunt de două ori mai expuse decât bărbații.

„În cercetarea noastră, am analizat datele a 48 de alte studii realizate la nivel mondial asupra unor persoane afectate de tulburări de anxietate. Segmentele expuse la un risc mai mare sunt persoanele din Occident și America de Nord (aproape 8 din 100 de persoane suferă de anxietate). În Europa, circa 4 din 100 de persoane sunt afectate de această tulburare, în timp în Asia de Est numai 3 din 100 de persoane experimentează aceste tulburări.

În ceea ce privește incidența mai mare a femeilor de a suferi de anxietate (de două ori mai mare decât a bărbaților), o posibilă explicație ar putea fi faptul că femeile tind să accepte problemele de sănătate mintală și să caute ajutor mai des decât bărbații. Astfel, au o rată a diagnosticului mai mare, dar și fluctuațiile hormonale și emoționale ar putea reprezenta o ipoteză viabilă.

Tulburările de anxietate pot face viața extrem de dificilă pentru cei afectați. Femeile au în mod tradițional grijă de copii, așa că din punct de vedere genetic, sunt mai predispuse la îngrijorare, la factori stres.

În ceea ce îi privește pe tinerii cu vârsta de până la 35 de ani, anxietatea se manifestă mai des decât la indivizii mai în vârstă, dar este posibil ca stilul de viață într-un ritm alert și folosirea excesivă a rețelelor sociale să joace un rol crucial în acest sens.

În funcție de diferențele culturale referitoare la modul în care este înțeleasă anxietatea, în Statele Unite ale Americii se poate referi la teama de a vorbi în fața unui grup mare de oameni, în timp ce în Asia același termen ar putea include și sentimente de rușine sau de jenă în fața familiei.

Cercetarea a mai arătat că persoanele care suferă de alte afecțiuni (cum ar fi cazul bolilor cronice) sunt mai expuse în fața riscului de a suferi de această tulburare psihică (32% dintre persoanele cu scleroză multiplă suferă de tulburări de anxietate și aproape 23% dintre persoanele care suferă de cancer sunt afectate).

Prevenția anxietății este crucială, pentru că odată ce o persoană este afectată, recuperarea totală și pe termen lung este foarte dificilă. Există, însă, câțiva pași pe care oricine îi poate urma pentru a ține anxietatea la distanță, și anume activitatea fizică constantă, un somn de calitate și o dietă sănătoasă", explică oamenii de știință.

Lasă un comentariu