Un „principiu" după care se (și ne) conduc politicienii: Înainte de alegeri, să-i mințim, după aceea, să-i jumulim!

Distribuie pe:

În popor se spune (în glumă, desigur!) că „șeful are, întotdeauna, dreptate!". Mai ales, când „șef" îi chiar președintele României! De cum a ajuns președintele țării, de la statutul de primar, el le știe pe toate. Asta, desigur, dacă nu ar presupune să oferi și soluții, la ceea ce constați că ceva nu e bine.

Scriind cele de mai sus, ne vine în minte un „exemplu": respingerea, la un moment dat, a codului fiscal de către președintele Klaus Iohannis. Când și-a anunțat decizia - printr-un comunicat pe site-ul Președinției - el n-a făcut, cum era normal, vreo declarație de presă, în paralel, ci și-a explicat decizia printr-un neica nimeni, Iohannis fiind grăbit să ajungă la Neptun, pentru a se bucura, alături de „prima doamnă", Carmen, de luxul vilei lui Ceaușescu. Ulterior, ne-a explicat nouă, românilor, respingerea, la Banca Națională, invocând situația din Grecia. Și anume că fără un program de reducere a cheltuielilor publice și o colectare a impozitelor, vom ajunge în situația acestei țări. Exact ca în „sindromul Drobului de sare" (ce-ar fi dacă, aoleu, o să cadă drobul și o să moară copilul!), etichetat de către unii analiști politici drept o „dovadă de demagogie prostovană".

Cine credeți că, la acel moment, a sărit imediat în sprijinul Președintelui, care știe mai bine decât poporul ce-i bine și ce-i rău pentru popor? Ați ghicit: oameni din Noul (cu aceiași politicieni vechi) PNL. Printre ei, co-președintele PNL, Vasile Blaga, care a fost și este, în continuare, adeptul măsurilor de austeritate. Asta, dacă noi n-am știi că pe când poporului român i se impuneau măsuri de austeritate rar întâlnite în Europa, PDL-ul lui Vasile Blaga (de atunci) constituia Grupul Infracțional organizat de la ANRP, prin care Bugetul a fost jefuit (jumulit) de un miliard de lei!

Ajunși la acest moment, se cuvine subliniat: ca și Iohannis (șef la Primărie, acum, șef la Cotroceni!), Vasile Blaga a fost (și este, încă!) „șef" în toată cariera sa politică. Concret. Din 1990 și până azi (când este copreședinte al PNL - pe stil nou!) s-a mișcat prin toate funcțiile, Vasile Blaga fiind, neîntrerupt, prefect de Bihor (1991), membru al grupului de fondatori ai partidului Democrat (al cărui deces l-a semnat tot Blaga, peste 21 de ani, prin absorția în PNL), director general la Direcția Regională Vamală (1993, trei ani în această funcție), senator (1996), revine senator și consilier prezidențial (2004), ministru al Administrației și Internelor (2005, două mandate), un nou mandat de senator (2008), al doilea om în stat, ca președinte al Senatului (2011), din nou senator (2012) etc. Ce mai, șef în toată regula: unul dintre mulți cei care se conduceau după „principiul": „Înainte de alegeri, să-i mințim (de noi, alegătorii, e vorba!), iar după aceea, să-i jumulim!"

În realitate, de 26 de ani, clasa politică promite. Liderii alternează. Puterea cu Opoziția, într-un carusel al compromisurilor reciproce, după care… vom mai vedea!

Pe de altă parte, orice om „de rând" a putut constata că, în decursul anilor, în numele Puterii s-au dat cele mai mari tunuri financiare, s-au realizat cele mai nerușinate privatizări, s-au dat cu dedicație zeci de miliarde de euro din banii publici pentru clientela politică, pentru șleahta de profitori care se învârt, de 26 de ani, pe lângă bugetul unei țări sărăcite!

Și toate aceste continuă să se întâmple sub ochii unui președinte, Klaus Iohannis, grijuliu cu finanțele statului, ca nu cumva să ajungem în situația Greciei (oricum, mai bună ca a noastră!). Drept care, președintele Iohannis le cere românilor „să strângă cureaua", să fie chibzuiți, în timp ce el și-o tot lărgește, dorind - cum se vede - tot mai mult lux pentru el și nevastă-sa! A cerut să i să mărească salariul de trei ori (și i s-a mărit!), să i se renoveze vilele de protocol, a cerut două avioane, o mașină mai luxoasă.

Și, cum se vede, toate cererile i se înfăptuiesc! Pentru că e „șef", iar… șefu' are, întotdeauna, dreptate! Deocamdată…

Lasă un comentariu