Încă un club aproape de dispariție! Daniel Stanciu, director sportiv ASA: „Fără sprijin, ASA închide porțile înainte de luna decembrie"

Distribuie pe:

Consiliul Local al municipiului Tg.-Mureș a hotărât, joi, să nu mai acorde sprijin financiar clubului de fotbal ASA, iar oficialii echipei susțin că, în aceste condiții, sfârșitul este aproape. În schimb, s-a decis totuși continuarea finanțării pentru echipele BC Mureș (baschet), Cityus (futsal) și CS Universitar (volei). Directorul sportiv Daniel Stanciu susține că, din cauza situației financiare, ASA a ratat mai multe transferuri, în ultimele două zile. Un jucător pe care îl dorea la Tg.-Mureș era și Costin Lazăr, care tocmai a semnat cu FC Voluntari. Vicecampioana Ligii 1 din 2015 are șanse mici să mai reziste până în 2017. Oficialul târgmureșenilor a precizat că, fără un sprijin din partea Consiliului Local, ASA și-ar putea închide porțile chiar înainte de luna decembrie, deși s-a înțeles verbal cu jucătorii să continue până la finalul anului. „S-a amânat discuția despre finanțarea echipei de fotbal, în rest celelalte sporturi au primit aprobarea pentru noul buget. Era important, era o decizie capitală pe care trebuia să o ia. Știți că în mare parte bugetul din ultimii ani a fost asigurat de Consiliul Local. Nu s-a luat în discuție, probabil se va pune în discuție la o ședință viitoare, pe 20-25 septembrie. Sunt tot felul de interese politice. De pierdut are doar echipa fanion, care a strâns în jurul ei un capital de imagine pe care Tg.-Mureș trebuia să îl exploateze", a declarat Daniel Stanciu, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special". „Am tot fost amânați cu aprobarea bugetului și am pierdut ieri și azi câțiva jucători importanți. Costin Lazăr era unul dintre ei. Bineînțeles că a optat să meargă la Voluntari. Acolo, Consiliul Local finanțează echipa cu un buget cu care poate face performanță în Liga 1. Asta e situația, iar apele s-au învolburat un pic la Tg.-Mureș", a adăugat directorul sportiv de la ASA. „Dacă nu vine niciun sprijin din partea Consiliului Local, închidem porțile cu mult mai devreme de decembrie. Situația e critică în acest moment și nu mai putem rezista. Oricum mergem pe varianta low-cost. Avem buget de Liga a 2-a, cred. Nu am obținut niciun punct pentru că am avut probleme, am pierdut șansa de a lua jucători în această vară,

am pierdut 7 jucători", a mai precizat oficialul târgmureșenilor. „Am vorbit cu mare parte din jucători și și-au dat acordul de a continua, cel puțin până în decembrie, pentru că e un risc asumat. Nu sunt lucruri normale. E aproape imposibil de a realiza performanță în aceste condiții. Nu poți face un cantonament, nu poți face o deplasare - au fost unele pe care le-am făcut în timpul zilei. Suntem foarte departe, ca fotbal și ca sport, de profesionism. Ceea ce facem noi la Tg.-Mureș e departe de orice", a încheiat Daniel Stanciu.

 

Lasă un comentariu