Nu privim înapoi cu mânie!

Distribuie pe:

ASA Târgu-Mureș a aflat de decizia consilierilor locali de a respinge finanțarea activității clubului. „Ne exprimăm regretul față de această hotărâre, care nu va afecta doar viața echipei de Liga 1, a echipei feminine, a echipei secunde, ci și activitatea întregului Centru de Copii și Juniori, care numără la această oră peste 300 de copii legitimați. Am încercat să creăm în ultimii ani o adevărată familie roșu-albastră, să încercăm să reînnodăm tradiția fotbalistică din această zonă, zonă care a dat României și lumii jucători și conducători de renume. Am încercat să creăm un spirit târgumureșean, să ne luptăm de la egal la egal cu marile puteri ale sportului românesc. Am dorit să punem Târgu-Mureșul pe harta fotbalului românesc. Am reușit. Și am trecut și granițele țării prin participarea în competițiile europene. Am obținut un trofeu, Supercupa, poate nesperat. Am fost la câteva minute de un titlu pe care nimeni nu l-ar fi visat. Adversarii veneau pe Trans-Sil cu teamă. Cu teamă pentru că urmau să întâlnească o echipă puternică, tehnică, cu un public de nota 10. Am continuat performanțele cu echipa feminină, vicecampioană națională și câștigătoare a Cupei României. Dintr-o nou-venită în prima ligă, am devenit o forță. Din păcate, în viața unei echipe există și pante ascendente, dar și descendente. Și, din păcate, în situația economică a României, din acești ani, pantele sunt de multe ori descendente. Este foarte greu să răzbești într-o lume în care mai mulți sunt cei care îți vor răul. În toți acești ani, ne-am bucurat împreună la victorii, ne-am întristat la înfrângeri. Români, maghiari, oameni obișnuiți, politicieni sau personalități ale comunității. Sportul unește pe toată lumea. Sportul nu dezbină. Am crezut că, prin sport, nu se va mai vorbi de comunități vorbitoare de limbi diferite, ci de o familie. De Târgu-Mureș!

Poate am deranjat, poate am făcut lucrurile prea repede. Poate nu am făcut de fiecare dată lucrurile așa cum trebuie. În viață mai faci și greșeli, important este să înveți din ele. Decizia reprezentanților Consiliului local nu va grăbi doar distrugerea unui club. Ci a unei familii. A familiei fotbalului târgumureșean. Ne gândim la copii, ne dorim ca ei să facă sport. De cele mai multe ori, iar exemplele sunt multiple, tinerii au nevoie de modele, de exemple de succes în sport. Asta am încercat. Să aducem la Târgu-Mureș jucători de valoare, alături de care echipa să crească, să obțină performanțe, dar și tinerii să vină la sport. Poze, autografe și multă bucurie. Asta își doreau copiii. Asta ne-am dorit și noi. Asta am încercat să oferim. Fără taxe de înscriere la grupele de copii, cu echipamente gratuite și condiții de antrenament. Totul pentru ei, totul pentru ca ei să se dezvolte și să aspire la o carieră de sportiv.

Nu abandonăm lupta, dar tranșeele sunt tot mai adânci. Este tot mai greu să răzbim, să privim spre ce va fi! Nimeni nu este veșnic în același loc. Nu persoana contează, ci familia, clubul. Iar familia vrem să o păstrăm. Familia trebuie păstrată. Și vom lupta pentru asta. Pentru a demonstra că suntem pentru comunitate, alături de comunitate! ASA Târgu-Mureș. Un nume. O tradiție. Sperăm că nu doar...istorie!", a afirmat Cristian Chertes, director general ASA Târgu-Mureș, pe site-ul oficial al clubului ASA.

Lasă un comentariu