FESTIVALUL FOLCLORIC INTERETNIC „CETERUICA DRAGĂ MI-I" - Ediția a X-a

Distribuie pe:

În organizarea Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș, a Asociației Coregrafilor și Ansamblurilor Folclorice Mureș, sâmbătă, 3 septembrie 2016, a avut loc pe scena de vară a Teatrului festivalul cu titlul de mai sus.

Pentru început publicul și o parte a populației mureșene au putut asista la o paradă a portului popular românesc care s-a desfășurat de-a lungul centrului municipiului nostru. După acest moment, prezentatorul festivalului, Mihai Nașca, a prezentat publicului spectator prezent ceea ce urmează sa aibă loc în momentele următoare, după care l-a invitat la microfon pe Molnar Jozeaf, unul dintre organizatori, și, așa cum spunea în deschidere prezentatorul festivalului, care „și-a îndeplinit rostul."

 „În cuvântul său acesta a adus mulțumiri Consiliului Județean Mureș, Primăriei municipiului, Jandarmeriei și Poliției, Casei de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș și tuturor care au contribuit la realizarea acestei ediții. Pentru aportul adus la realizarea tuturor edițiilor, a acordat câte o diplomă de onoare lui Cătălin Eugen Moldovan, lui Hajdu Ștefan Nicolae și lui Ioan Simionca, coreograf la Consiliul Județean Bistrița-Năsăud.

Pe scena Teatrului de Vară, rând pe rând, au urcat cele 14 formații de dansuri și cântece din mai multe zone ale țării și chiar din Bulgaria (Dupnitza) „ceea ce dă o notă de internaționalite festivalului nostru" și câțiva soliști vocali. Pe scenă au urcat ansamblurile „Cetina" din Lunca Mureșului (BN), Takacs Mihaly, din Voivodeni, „Mugurelul" din Sâncraiu de Mureș, „Spice mureșene" din Târgu-Mureș, ansamblul de dansuri din Lunca Mureșului, „Soleștenii", județul Vaslui, „Vadrozsa" din Sâncrai, „Zora" din Dupnitza-Bulgaria, „Dor transilvan" din Cluj-Napoca, „Eftimos" reprezentanta elenilor din Brașov.

Festivalul a fost presărat cu câțiva soliști vocali ca Ovidiu Furnea, Iulia Maier, Ancuța Cozma, iar Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean au încheiat seara festivalului interetnic.

Atât dansatorii, cât și soliștii vocali au prezentat în fața numerosului public spectator dansuri și cântece populare specifice zonelor lor de providență.

La scenă deschisă, pe lângă aplauzele date celorlalte formații, „Soleștenii" din județul Vaslui și „Zora"(Dupnitza) Bulgaria au făcut o impresie deosebită prin prestația lor artistică.

În încheiere organizatorii au acordat fiecărei formații și fiecărui solist câte o diplomă împreună cu trofeul festivalului.

Lasă un comentariu