Criteriile ALDE pentru candidații la alegerile parlamentare

Distribuie pe:

Candidații Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE) la funcția de deputat sau senator trebuie să îndeplinească mai multe criterii stabilite de conducerea formațiunii politice.

Astfel, printr-un comunicat de presă al ALDE, suntem informați că membrii care doresc să figureze pe listele de candidați trebuie să aibă o bună pregătire profesională și expertiză în domeniile profesionale în care au activat, iar la parlamentarii în funcție se va ține cont de activitatea politică și parlamentară, precum și de proiectele susținute în numele ALDE în legislatura 2012 - 2016 și de credibilitatea în fața electoratului.

„În perioada campaniei electorale, contribuția pe care fiecare organizație județeană și fiecare parlamentar ALDE vor trebui să o asigure pentru campania electorală, conform prevederilor Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, va fi de 10 salarii de bază minime brute pe economie pentru fiecare candidat la funcția de deputat sau de senator.

Contribuția fiecărui candidat la funcția de deputat sau senator este de 63.000 lei (60 de salarii minime brute pe economie).

Un alt criteriu stabilit în conformitate cu prevederile statutare pentru înscrierea pe listele ALDE pentru alegerile parlamentare prevede ca fiecare membru care dorește să se înscrie pe liste trebuie să aibă plătită cotizația la zi", precizează comunicatul ALDE.

Lasă un comentariu