Până la 5 septembrie, PESTE 8.300 DE ROMÂNI DIN STRĂINĂTATE DOREAU SĂ VOTEZE LA PARLAMENTARE!

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat că, până la data de 5 septembrie 2016, au fost validate 8.364 de cereri de înscriere în Registrul Electoral, depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Dintre acestea, 6.205 menționează opțiunea pentru votul prin corespondență, iar 2.159 pentru votul în secțiile de votare.

„Menționăm că cererile de înscriere în Registrul Electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență au fost depuse în 40 de țări, iar cele cu opțiunea pentru votul în secțiile de votare au fost depuse în 33 de țări.

Precizăm că localitățile din străinătate unde a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscriși în Registrul Electoral necesar pentru organizarea unei noi secții de votare sunt Soroca și Căușeni, din Republica Moldova.

AEP face apel la cetățenii români din afara granițelor țării să se adreseze misiunilor diplomatice și oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul Electoral cu opțiunea pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din apropierea locuinței. De asemenea, recomandăm alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare în afara țării.

Potrivit Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, Ministerul Afacerilor Externe organizează alegerile parlamentare în străinătate", precizează AEP, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu