PIZZA CREEAZĂ DEPENDENȚĂ

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la Universitatea din Michigan, citați de descopera.ro, susțin că dependența față de anumite alimente (definită ca lipsă a controlului asupra consumului, continuarea folosirii unui produs în ciuda consecințelor negative și incapacitatea de a renunța la el în ciuda dorinței de a reuși) duce la obezitate prin supraalimentare neintenționată.

„La studiul nostru, au participat 504 persoane, pe care le-am ajutat să descopere mâncărurile cărora le rezistă cel mai greu.

Deși cauzele obezității sunt multiple, un factor care contribuie serios este acela că anumite alimente pot fi capabile să declanșeze dependența în cazul unor persoane, ceea ce duce la supraalimentare neintenționată.

Inițial, ciocolata a ocupat primul loc pe lista alimentelor care creează cea mai mare dependență, însă nu am fost convinși de acest fapt, așa că am extins studiul la încă 384 de persoane, care au fost rugate să evalueze produse alimentare pe o scară de la 1 la 7.

Astfel, pizza a devenit numărul 1 pe listă, cu un scor mediu de 4,07, în timp ce ciocolata și cartofii prăjiți s-au aflat pe locurile următoare, cu un scor mediu de 3,73.

La polul opus, pe scara dependenței, s-au aflat castraveții, morcovii și fasolea. Interesant este faptul că băutul cafelei nu s-a aflat deloc pe listă!

De asemenea, am observat că genul unei persoane nu are prea mare importanță în crearea dependențelor, în schimb oamenii cu un IMC (indicele masei corporale) mai mare au o paletă mai largă de alimente care creează dependență", afirmă oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu