Pacienții cu arsuri vor beneficia de tratament gratuit timp de un an după externare!

Distribuie pe:

Ministerul Sănătății (MS) a lansat în dezbatere publică proiectul privind asigurarea acoperirii costurilor pentru pacienții cu arsuri, care prevede asigurarea acoperirii costurilor ridicate ale tratamentului urgențelor majore la nivel intraspitalicesc.

Proiectul aduce o premieră în sistemul sanitar românesc: decontarea reactivilor specifici și a consumabilelor pentru determinări de laborator, consumabile pentru monitorizarea pacienților, consumabile specifice pentru tratamentul și îngrijirea pacienților, consumabile și echipamente pentru tratamentul în perioada postcritică, soluții și materiale consumabile pentru asepsia în secțiile de arsuri, educația specifică pentru tratamentul acestor pacienți și servicii specifice.

Potrivit unui comunicat de presă al MS, noutatea absolută o reprezintă decontarea serviciilor de recuperare medicală și kinetoterapie pe perioada internării și un an după externare și de psihoterapie pe durata internării și un an după externare.

Fondurile necesare vor fi alocate din bugetul MS, iar calculele vor fi elaborate pe baza estimării numărului de pacienți cu arsuri din unitățile sanitare. 

Lasă un comentariu