Prof. CLAUDIA-TEODORA ȘIPOȘ

Distribuie pe:

Născuta in cetatea Bălgradului, la data de 10.04.1977, din părinții Teodor și Paraschiva, doamna profesoară Șipoș Claudia urmează studiile claselor I-XII în localitatea natală. Începe studiile universitare la Universitatea „Babeș Bolyai", Facultatea de Teologie - Asistență Socială din Alba-Iulia, pe care o absolvă in anul 2000, având ca temă de licență pretențioasa lucrare numită ,,MARTORII LUI IEHOVA", la catedra pr. prof. univ. dr. Jurcan Emil.

În anul 1997 se căsătorește cu tânărul teolog Șipoș Călin și îl urmează pe acesta în Parohia Isticeu (Ibănești). Din anul 1999 începe actul didactic, primul an predând Religie Ortodoxă la Liceul Silvic (actualmente Colegiul Silvic) din Gurghiu. În anii următori, va preda Religie Ortodoxă la mai multe unități școlare, cel mai mult la Isticeu și Ibănești Pădure. În anul 2005, odată cu mutarea în Parohia Gurghiu, devine profesor titular la Colegiul Silvic cu clasele 0-XII, unde își desfășoară activitatea și acum.

A participat la unele concursuri locale: Vestitorii Învierii Domnului și la concerte de colinde împreună cu elevii Colegiului Silvic, având un deosebit dar la ,,lucrul de mână", dar pe care și l-au însușit și mulți elevi din clasele primare.

Pe plan profesional, obține definitivatul în învățământ în anul 2002, gradul II, în anul 2007, iar acum urmează să susțină examenul de grad I în învățământ, având tema ,,Sfânta Euharistie, Jerfa Unică după Sfânta Scriptură. Rolul ei asupra comportamentului religios-moral al elevilor", la catedra de Noul Testament, sub îndrumarea pr. prof. univ. dr. Simion Todoran.

Iubită de elevi și de colegi, sperăm ca activitatea doamnei profesoare să ajute la responsabilizarea și în același timp la promovarea valorilor religios-morale ale Ortodoxiei, într-o lume supusă lent, dar sigur, unei desacralizări și secularizări mondiale.

Lasă un comentariu