LEGUMELE ȘI FRUCTELE ROMÂNEȘTI, SIGURE PENTRU SĂNĂTATE!

Distribuie pe:

„Legumele și fructele produse în România sunt controlate din punct de vedere al reziduurilor de pesticide, în concordanță cu prevederile europene, și nu reprezintă niciun risc pentru consumatori", anunță Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă.

MADR menționează faptul că România, prin Autoritatea Națională Fitosanitară, dispune de laboratoare dotate cu echipamente performante care pot determina reziduuri de pesticide la nivel de urme, iar rezultatele acestor controale sunt în parametrii ceruți de legislația în vigoare. În plus, hipermarketurile și supermarketurile solicită aceste buletine de analiză și astfel se asigură că produsele sunt conforme.

„Din rapoartele de monitorizare realizate anual de Autoritatea Națională Fitosanitară rezultă că procentele produselor cu reziduuri de pesticide sunt sub limita maximă admisă, deci nu prezintă niciun risc pentru consumatori.

Rezultatele obținute la aceste controale se înscriu în media la nivel european. Fiind vorba de produse convenționale și nu ecologice, este evident că acestea conțin reziduuri de pesticide, dar care nu depășesc limita maximă admisă de legislația în vigoare", precizează MADR. 

Lasă un comentariu