Povestea măgarului care s-a vindecat de invidie

Distribuie pe:

Într-o zi de iarnă, un măgar sălbatic rătăcea prin pădure fără rost. La un moment dat, a ajuns la marginea pădurii și a văzut acolo un alt măgar care stătea întins la soare și se bucura de căldură. Măgarul părea foarte fericit și lipsit de griji, iar celălalt, care rătăcise până atunci prin pădure, l-a invidiat pe loc. Măgarul rătăcit s-a apropiat de cel care stătea la soare și i-a spus:

- Ce norocos trebuie să fii, fratele meu măgar. Părul tău strălucitor arată cât de bine o duci și ce viață fără griji ai. Spunând acestea, măgarul a plecat mai departe, dar nu putea să-și scoată din minte ceea ce văzuse.

După câteva zile, măgarul s-a întors în același loc să-l vadă pe măgarul fericit. De această dată însă, măgarul, care părea că duce o viață fără griji, avea în spate o desagă grea. Stăpânul lui era în spate și îl mâna cu o bâtă cu care îl mai și lovea din când în când, pentru a-l face să meargă mai repede.

Văzând acest lucru, măgarul, care până atunci era invidios, și-a spus: „Ce păcat! Nu îl mai invidiez deloc. Nu știam că trebuie să ducă o viață atât de grea și să-și cumpere confortul cu un preț atât de mare".

Lasă un comentariu