E bine să se știe!

Distribuie pe:

Elisabeta Lipă, actualul ministru al Sportului și Tineretului, atleta Gabriela Szabo, fost ministru, gimnasta Andreea Răducan, canoistul Ivan Patzaichin, campioni olimpici și mondiali, „au acceptat (sursa: AGERPRES) invitația de a deveni membri onorifici ai Asociației Bucharest Running Club, care organizează Maratonul București. Dintr-un comunicat remis reținem următoarele: „De-a lungul carierelor remarcabile, cele patru personalități sportive au promovat România și sportul, în spiritul valorilor olimpice - respect și atitudine pozitivă." Campioni de renume, ei se alătură altor personalități ale României, care fac parte din acest club.

Precizăm că, la cea de-a noua ediție a Maratonului București Raiffeisen Bank, care se va desfășura în perioada 8-9 octombrie, sunt așteptați 14.000 de alergători din 60 de țări.

Pentru aducere aminte, să ne întoarcem un pic în timp: Elisabeta Lipă a obținut 5 medalii de aur, 2 de argint, una de bronz, la șase Olimpiade, de 25 de ori a fost campioană a României, în anul 2000 declarată cea mai bună canotoare a secolului de către Federația Internațională de Canotaj; Gabriela Szabo, în 1999 declarată cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de Vară din anul 2000, la 5.000 de metri, cu bronz la 1.500 de metri, triplă campioană mondială; Ivan Patzaichin, cel mai valoros canoist al tuturor timpurilor, de patru ori medaliat cu aur la Jocurile Olimpice (1968, 1972, 1980, 1984), de trei ori medaliat cu argint; Andreea Răducan - iubită gimnastă, jurnalistă, comentatoare sportivă, medaliată cu aur pe echipe, cu argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney (2000), de mai multe ori medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică, din anul 2000 conduce Federația Olimpică Română.

E bine să se știe toate acestea. Poate că, încetul cu încetul, și noi, românii, ne vom obișnui să prețuim meritele, valoarea!

Lasă un comentariu