Schemă multianuală de ajutor nerambursabil pentru IMM-uri

Distribuie pe:

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 8 septembrie 2016, un memorandum prin care întreprinderile mici și mijlocii (IMM) vor fi sprijinite să își dezvolte investițiile printr-o nouă schemă multianuală de ajutor de stat (ajutor individual sau ajutor de minimis), în valoare totală de 900 de milioane de lei.

„Analizele noastre au relevat că există foarte multe proiecte investiționale cuprinse între 1 milion și 10 milioane de euro, care își vor susține creșterea datorită acestui program. Este o mare nevoie de fonduri cuprinse în acest interval, mai ales în rândul firmelor cu capital autohton. Intenționăm ca această schemă de ajutor de stat să țină pasul cu mersul real al economiei, în care investițiile sunt tot mai dinamice și predictibile, datorită unui număr în creștere de oportunități în piață.

Schema de ajutor este concepută ca program multianual, până în anul 2020, cu finanțare de la bugetul de stat, iar selecția beneficiarilor se face prin înscriere anuală, în limita bugetului alocat. Schema este elaborată pentru perioada 2017 - 2020, data intrării în vigoare fiind luna octombrie 2016.

Se estimează că 200 de beneficiari vor primi aceste ajutoare financiare, iar rezultatele obținute vor conduce la creșterea numărului locurilor de muncă nou-create și creșterea încasărilor la bugetul de stat.

Beneficiarul ajutorului de stat trebuie să asigure cofinanțarea investiției, fie prin resurse proprii, fie prin finanțare externă, sub o formă care să nu facă obiectul niciunui alt ajutor public", explică Guvernul, într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu