De Ziua Forestierului, IRUM Reghin a lansat pe piață trei utilaje noi, două concepute exclusiv de inginerii din cadrul societății

Distribuie pe:

Producătorul român de tractoare articulate forestiere SC IRUM SA Reghin, companie cu capital exclusiv românesc, a lansat joi, 8 septembrie, cu ocazia Zilei Forestierului, trei utilaje noi - TAF 2012 G, TAF 4F GT by LOGSET și IFRON POWERSHIFT - două dintre acestea fiind concepute exclusiv de inginerii societății și fabricate la Reghin.

„Lansăm trei utilaje din care două sunt create 100% la IRUM, concepute în centrul iFOR, apoi executate fizic la noi, iar al treilea produs este unul - să spunem - de Champions League, l-am creat împreună cu un producător de renume mondial din Finlanda, LOGSET. Deja este un produs de altă anvergură.

Avem cu ei o colaborare. Nu vom putea acoperi noi toată gama de utilaje și atunci dorim să oferim un pachet cât mai bun pentru cei care lucrează în această zonă și pe zonele unde considerăm noi, căutăm parteneriate", a declarat joi, într-o conferință de presă, ing. Mircea Oltean, directorul general al IRUM Reghin, citat de AGERPRES.

TAF 2012 G, dotat cu un motor PERKINS, un sistem de servo-direcție modern și cutie de viteze Power Shift, permite transportarea buștenilor la o înălțime mai mare de sol, fapt ce duce la creșterea eficienței utilajului, scăderea consumului și mărirea duratei de viață.

Inginerii IRUM au lucrat și la confortul celui care manipulează utilajul, asigurând scaun reglabil, cu pernă de aer și încălzire în șezut și spătar, cameră video pentru monitorizarea încărcăturii și coloana de direcție cu afișaj digital, izolare termică și fonică a cabinei.

Al doilea utilaj conceput de inginerii IRUM Reghin este IFRON POWERSHIFT cu motor Perkins cu putere de 70kW (95 CP), cu o forță de împingere de 6.300 kilograme, care poate fi dotat opțional cu transmisie 4x4, deține o instalație hidraulică de ultimă generație și o cabină modernizată față de modelul precedent.

În privința TAF 4F GT by LOGSET, conducerea IRUM Reghin a precizat că aceasta este cea mai mică mașină din familia transportoarelor, cu o capacitate de transport de 10 tone, care se poate deplasa cu ușurință prin pădurile dese, motorul de 4,9 litri dezvoltând 125 kW (170CP). Este un utilaj puternic și extrem de economic.

IRUM Reghin a inaugurat în septembrie 2015, primul centru de cercetare-dezvoltare pentru utilaje agricole și forestiere din România, iFOR, în urma unei investiții de aproape 12 milioane de lei, primele utilaje concepute aici fiind TAF 2012 G și IFRON POWERSHIFT, mai precizează sursa citată.

Lasă un comentariu