Debut promițător la Gimnaziul „Liviu Rebreanu"

Distribuie pe:

Cei peste 2.100 de copii (preșcolari și elevi) au fost printre primii învățăcei nerăbdători să înceapă noul an școlar. Cu toții s-au adunat, ieri dimineață devreme, în curtea Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu" din Târgu-Mureș, dornici să-și ocupe locurile în bănci, după ce încă vineri, spre seară, erau cereri de transfer la această unitate de învățământ, după cum ne-au precizat noua directoare a școlii, prof. Mimi Ionica Cuciurean, și directoarea adjunctă, prof. Szabo Tünde.

În anul școlar 2016-2017 Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu" funcționează cu 91 de formațiuni (grupe / clase), din care 37 de grupe de grădiniță („Licurici", „Rândunica", „Albinuța" și grădinița din incinta școlii) și 54 de clase de învățământ primar și gimnazial.

Ce-i drept, școala are cu ce să se laude: anul trecut, echipa de fotbal feminin, alcătuită din 10 eleve din fosta clasă a VI-a C și coordonată de prof. Codruț Morariu, a câștigat locul I pe țară, performanță răsplătită de municipalitate prin amenajarea unui teren de fotbal în curtea școlii. Pe de altă parte, la faza națională a Olimpiadei de matematică și fizică, elevii Hancu Alexandru și Albert Gyõzõ - îndrumați de profesorii Florica Gînța, respectiv Csupor Rodica - au obținut rezultate remarcabile.

Cu toții au fost felicitați, ieri, la festivitatea de deschidere a noului an școlar, de conducerea instituției și de Asociația de părinți - Asociația „Viitorul prin cultură și educație" din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu".

Lasă un comentariu